Filter
Sortera
Visar 1 produkter

Mountainbike - Billiga MTB på nätet

Här finner du ett stort utbud av mountainbikes från de stora tillverkarna såsom Scott, Superior, Merida, Trek och många fler. Det finns MTB-cyklar för alla - från billiga ungdomscyklar till dyrare långloppscyklar, aluminiumramar och carbon-/kolfiberramar, 26”, 27,5” och 29” modeller.

Mountainbiken är förmodligen en av de vanligaste cykeltyperna i Sverige. Den används av barn, vuxna som cyklar i skogen, vuxna som cyklar till jobbet, de som vill ha en riktigt tuff cykel i stan - ja av nästan alla!

Vad är speciellt med en MTB?

En mountainbike, som brukar förkortas till MTB, är ursprungligen en cykel som användes i skogen - på berget (därav namnet). De hade alltid 26"-hjul, men idag är 27,5" och 29" de vanligaste hjulstorlekarna. Idag är användsningsområdet mycket bredare, och det är en smidig och bekväm allroundcykel för den som vill kunna cykla lite överallt.

Billiga mountainbikes och lyxiga mountainbikes?

Hos Spobik.se hittar du som vanligt ett otroligt brett sortiment av mountainbikes. Vi har billiga mountainbikes för dig som vill börja cykla i skogen (eller för kidsen som vill ha något tufft till skolan), och vi har de lyxigaste modellerna från Ibis som handbyggs i USA. Det som primärt skiljer en billig mtb från en lite dyrare mtb är följande:

  • En billigare mtb har ofta en tyngre och mindre styv ram
  • En billig mountainbike har ofta lite enklare växlar som fungerar utmärkt för enklare cykling, men som tappar prestanda och precision vid tyngre påfrestningar
  • En billig mountainbike har ofta en lite enklare framgaffel, vilket gör att stötupptagningsförmågan inte är lika hög och att kraftförlusten ökar (en framgaffel "stjäl" en del av kraften du lägger på att trampa)
  • En billig mountainbike väger oftast mer än en lite dyrare variant

Att köpa mountainbike på nätet

När vi på Spobik.se säljer cyklar online monterar, justerar och testar vi cykeln innan vi - fraktfritt - levererar hem den till din dörr. Mountainbikes är inget undantag, utan vi lägger både kärlek och tid på att se till att din nya mountainbike är i perfekt skick när den kommer hem - du vill ju ut och cykla direkt!

MTB