Filter
Sortera
Visar 1 produkter

Här hittar du vevarmbaserade effektmätare (eller wattmätare som vissa kallar dem) som mäter effekten du genererar när du cyklar, och samtliga produkter har valts ut med stor omsorg för funktion, kvalitet och givetvis för sitt specifika ändamål. Dessa effektmätare ersätter normalt sett vevarmen på ditt befintliga vevparti. De mäter hur hårt du trampar via vevarmarna och hur mycket effekt detta genererar när du cyklar! Effekten mäts i watt (1W = 1Nm/s) och ju mer du tar i desto högre visar effektmätaren. Jämfört med en pulsklocka så ger effektmätaren en mer sann bild av hur mycket du tar i då den i princip inte har någon fördröjning, medan det kan ta flera sekunder och ibland en halv minut innan pulsen och pulsklockan har reagerat.

Precis som namnet antyder har dessa vevarmbaserade effektmätare har avancerade sensorer som sitter i vevarmen och skickar all data till en kompatibel (ANT eller Bluetooth) enhet som har en avläsbar display. Vi har ett omfattande sortiment med olika vevarmbaserade effektmätare med det gemensamt att de har en formula som gör ditt liv lite mera underhållande, innehållsrikt och noggrant. Hos oss på SpoBik så hittar du vevarmbaserade effektmätare från väl kända varumärken som t ex Stages, Shimano och många, många fler.

Vevarm - Köp Vevarmar till din cykel på Spobik.se

Vevarmbaserade effektmätare

Är du på jakt efter en vevarmbaserade effektmätare (eller wattmätare som vissa kallar dem) som mäter den effekt du genererar och har potential ta din cykling till helt nya nivåer så har du hittat rätt! Precis som namnet antyder så sitter effektmätarens sensorer sitter i vevarmarna och all data till en kompatibel (ANT eller Bluetooth) enhet som har en avläsbar display. Effekten mäts alltid i watt (1W = 1Nm/s) och ju mer du tar i desto högre visar effektmätaren. Det här är hjälpmedlet som gör ditt liv lite mera underhållande, innehållsrikt och noggrant och talar dessutom om hur din resultat förbättras över tid. 

En vevarmbaserade effektmätare mäter effektivt och noggrant hur mycket effekt du generar. Informationen blir till en konstant sporre för att slå dina tidigare rekord, det här är med andra ord det perfekta redskapet för att motivera dig till att göra så bra ifrån dig som möjligt när du cyklar.

Men hur fungerar det i praktiken?

En vevarmbaserade effektmätare låter dig se hur hårt tryck du lägger på vevarmarna, eller enkelt förklarat hur mycket kraft du producerar. Effekten mäts alltid i watt (1W = 1Nm/s) och ju mer du tar i desto högre visar effektmätaren. En av fördelarna med att använda sig av wattmätning är att det ger ett konstant värde, oavsett vilken typ av underlag du cyklar på. Effektmätaren ser till att du enklare kan din FTP (Functional Threshold Power), vilket på ren svenska skulle kunna översätts till den maximala effekten du kan upprätthålla utan att bli helt slutkörd.

Att ha effektmätaren i vevarmen är extremt smidigt och du är inte begränsad av vilka pedaler eller skor du kan använda. Denna typ av effektmätare är dessutom enkla att installera, återstår bara att montera på valfria pedaler och trampa iväg! En ensidig effektmätare ger nästan ett lika exakt värde som en dubbelsidig, det är faktiskt bara någon enstaka procentenhet som skiljer, och många proffscyklister har använt sig av enkelsidiga effektmätare i flertalet år.

Alla vevarmbaserade effektmätarna paras trådlöst ihop (via ANT+ eller Bluetooth) med din cykeldator på samma sätt som du kopplar ett pulsband, en kadensmätare eller en extra hastighetsmätare till din cykeldator.

Personlig hjälp med att hitta rätt vevarmbaserade effektmätare?

Ibland kan det vara svårt att veta vilken vevarmbaserade effektmätare som passar bäst för just dina behov. Du kan alltid ta hjälp av våra smarta filter i respektive kategori för att filtrera fram passande produkter. Men skulle du behöva lite mer personlig vägledning kan du alltid vända dig till någon av våra experter i kundtjänst för att få extra proffsig hjälp. De kan allt om våra olika effektmätare och hjälper dig mer än gärna att hitta modellen som passar bäst för dina behov.

Enkelt att köpa vevarmbaserade effektmätare från oss på Spobik

Att köpa vevarmbaserade effektmätare till cykel är både enkelt, smidigt och bekvämt. Vi förslår att du i lugn och ro tittar igenom vårt sortiment. Och känner du dig osäker eller vill du ha hjälp med att välja rätt tillbehör så kontaktar du våra specialister på kundtjänst via telefon, e-post eller vår chatt... du väljer själv! Efter att du valt ut rätt produkt så ser vi till att de så snabbt som möjligt blir levererade enligt dina önskemål. Låter det nästan för enkelt? Det ska det vara när du handlar online från oss på Spobik!

Hos oss på SpoBik så hittar du alltid alla möjliga typer av vevarmbaserade effektmätare från väl kända varumärken som t ex Garmin, Stages och många, många fler.