Slutar om:
Black Friday och Black Week rea online på Spobik.se


När firar vi Black Friday 2022?

Black Friday har sina rötter i USA:s med koppling till Thansgiving och infaller fredagen efter Thanksgiving. I år firar vi Black Friday den 25 november 2022.


Varför kallas det Black Friday?

En teori är att det kallas Black Friday för att så att många reste med bil denna dag och lämnade svarta märken på vägarna. Det finns även en teori om att butikerna började gå med vinst under julhandeln och de röda siffrorna blev svarta när julhandeln drog igång. Många tog ledigt från jobbet under Black Friday för att resa till och från sina släktingar för att fira Thankgiving och kunde därmed ägna sig åt att shoppa istället för att jobba. Med detta började allt fler butiker öppna redan på natten till Black Friday för att starta igång den stora rea-festen.


Black Friday & Black Week på Spobik

På Spobik firar vi Black Friday (eller Black Fraiday som en del stavar) och Black Week hela veckan lång! Det kommer att bli den största rea-festen någonsin! Vi kommer ha blackfriday erbjudanden på cyklar, cykeltillbehör och cykeltrainers och mycket mer. Vi erbjuder alltid ett stort utbud från välkända och kvalitativa varumärken som Skeppshult, Trek, Scott, Garmin, Shimano, Rock Machine, Superior och MADE. Få förtur till blackweek och Black Friday rea på Spobik genom att signa upp dig på vårt nyhetsbrev här nedan.


Förtur till Black WeekNär kom Black Friday till Sverige?

I Sverige startade shoppingtraditionen Black Friday år 2013 och har sedan 2010-talet utökats till att bli Black Week. På nätet kallas traditionen med Black Week även för Cyber Week.

Hur länge pågår Black Week 2022?

Black Week pågår mellan den 21 november till och med Cyber Monday den 28 november 2022. På Spobik kör vi förtur till Black Week 2022 den 20 november.


Vad är Cyber Week?

Cyber Week används som benämning på Black Week Rea online. Cyber Week pågår alltså samtidigt som Black Week på nätet.


Vad är Cyber Monday?

Cyber Monday är den största online rea-dagen under hela året. Cyber Måndagen startades för att uppmana folk att handla online istället för i butik. Cyber Monday har blivit e-handels motsvarighet till Black Friday. På Spobik kommer vi att ha grymma erbjudanden på cyklar, cykeltillbehör och cykeltrainers mm även under Cyber Monday. Cyber Monday den 30 november 2020 var den största online shopping dagen någonsin i USA:s historia.


Vilken dag är Cyber Monday 2022?

Cyber Monday infaller den 28 november 2022, måndagen efter Black Friday och Thanksgiving.