Filter
Sortera
Visar 444 produkter

Trek är en av de främsta tillverkarna av högkvalitativa cyklar i världen och äger dessutom det framgångsrika laget Trek-Segafredo som som består av 41 killar och tjejer från totalt 15 olika länder. Att köpa cykel på nätet hos Spobik är alltid enkelt, och cyklar från Trek utgör självklart inget undantag! Vi föreslår att du hittar rätt hoj genom vår smidiga cykelväljare, där du enkelt kan filtrera fram rätt storlek genom att ange din kroppslängd.

Känner du dig fortfarande lite osäker eller vill du ha ytterligare hjälp med att välja rätt modell så kontaktar du vår kundtjänst genom att ringa, maila eller chatta... du väljer såklart själv! När du väl hittat rätt cykel så monterar, finjusterar och provcyklar vi din cykel innan vi helt utan extra kostnad fraktar den hem till din dörr. Har du köpt tillbehör i samma beställning (t.ex. en pakethållare eller en cykeldator) så monterar vi givetvis även dessa på din cykel innan vi skickar den hem till dig. Låter det enkelt? Det ska det vara! Hos Spobik hittar du större delan av Treks imponerande breda sortiment: allt från de vindsnabba landsvägscyklarna till de heldämpade elcyklarna och de urbana stadscyklarna.

Ett traditionsfyllt arv med djupa rötter i Wisconsin

En kyliga vinterkväll 1976 skrevs ett viktigt kapitel i världens cykelhistoria. Platsen är Pine Knoll Supper Club i Wisconsin, de blivande kompanjonerna Dick Burke och Bevil Hogg dryftar dagens händelser och för en öppenhjärtig diskussion om vad deras gryende cykelföretag ska heta. I den amerikanska mellanvästern finns en väl etablerad tradition av äventyr, ett stark frihetspatos och en längtan till landet bortom horisonten. Efter några kalla kommer Dick och Bevil överens om att namnet Trek skapar rätt äventyrskänsla, männen ställer sig upp, skakar hand och därmed har ett av världens mest framgångsrika cykelföretag har fötts. 

Pine Knoll slog igen portarna 2010, men lokalen finns fortfarande kvar, bara några kilometer från Treks huvudkontor. Från gång till annan florerar ryktet om att det ska öppna igen, men det är nog mer ett önsketänkande än ett faktum. Men dess plats i Treks historia är oomtvistad, och nu finns det även ett konkret uttryck för det. 2019 hittade en av Treks trotjänare Pine Knolls originalskylt på ett skrotupplag. Hon betalade 25 dollar för den, lastade in den i sin bil och tog med den till Treks huvudkontor. Där hänger den idag som en viktig påminnelse om var och när Trek fick sitt namn.

Teknologier inspirerade av rymdvetenskap

Vägen till överlägsna prestationer kantas av nyfikenhet och modet att ställa helt nya frågor. Trek samarbetar med några av de mest passionerade cykelkonstruktörerna och lysande forskarna i världen, som ges både friheten och resurserna att kunna ifrågasätta och bryta mönster. Anledningen är att innovation skapas först när man har djärvheten att ställa besvärliga frågorna och prova det oprövade. Vill du vara bäst ja då måste du tänka nytt! Trek har varit med och tagit fram flera banbrytande teknologier och du hittar ett par exempel nedan.

  • OCLV Carbon - Handbyggda ramar i högklassig kolfiber - Tillverkad i USA
  • Alpha Aluminium - Avancerad rammetallurgi som tänjer gränserna för vad aluminum kan prestera
  • Active Breakin Pivot (ABP) - Aktiv dämpning av bakhjulet under inbromsning
  • RE:activ - Avancerad dämpning som skapar bättre flyt och dämpar det du vill, precis när du behöver det
  • IsoSpeed - Minskar tröttheten som orsakas av underlaget, så att du kan känna dig fräschare, längre

Tävlar för att göra bättre cyklar 

Trek är den kanske främsta tillverkaren av högkvalitativa cyklar i världen och äger dessutom det framgångsrika laget Trek-Segafredo som som består av 41 killar och tjejer från totalt 15 olika länder. World Tour teamet är registrerat i USA men tävlar över hela världen, och det handlar om mer än 300 tävlingsdagar per säsong. Totalt har Trek mer än 10 internationella lag, och närmare 30 nationella atleter (inklusive Sara Svensk) som alla tävlar i sin egna disciplin. Utvecklingsavdelning lägger ned mer ingenjörskraft än något annat cykelföretag och man sparar inte på ansträngningarna för att göra varenda en av hojarna (oavsett vilken typ av tävlingscykel det gäller) till de bästa i sin klass. En skillnad som verkligen märks, från första dagen i sadeln hela vägen fram till prispallen! Är du nyfiken på mera följer du helt enkelt @trekraceshop på Twitter, Instagram eller Facebook.

Komplex problemlösning & garanti på livstid 

Både vi på Spobik samt killarna och tjejerna på Trek anser att cykeln är en enkel lösning på många av världens mest komplexa problem – klimatförändringar, trafik, miljöförstöring, övervikt och hälsa. Med hjälp av cykeln kan vi göra världen till en bättre plats. Trek bygger cyklar för att de ska hålla och till varje Trek följer löftet att man tar hand om din cykel och gör det som behövs. De utsätts för brutala prövningar i några av världens tuffaste testlabb. Med varje cykel följer därmed lösningen på några av mänskligheten mest komplexa problem och även den kanske bästa livstidsgarantin i branschen, och så har det varit alltsedan man byggde de allra första ramarna 1976. 

Att köpa Trek på nätet

Att köpa cykel på nätet hos Spobik är alltid enkelt, och cyklar från Trek utgör självklart inget undantag! Vi föreslår att du hittar rätt hoj genom vår smidiga cykelväljare, där du enkelt kan filtrera fram rätt storlek genom att ange din kroppslängd. Känner du dig fortfarande lite osäker eller vill du ha ytterligare hjälp med att välja rätt modell så kontaktar du vår kundtjänst genom att ringa, maila eller chatta... du väljer såklart själv! När du väl hittat rätt cykel så monterar, finjusterar och provcyklar vi din cykel innan vi helt utan extra kostnad fraktar den hem till din dörr. Har du köpt tillbehör i samma beställning (t.ex. en pakethållare eller en cykeldator) så monterar vi givetvis även dessa på din cykel innan vi skickar den hem till dig. Låter det enkelt? Det ska det vara!

Hos Spobik hittar du större delan av Treks imponerande breda sortiment: allt från de vindsnabba landsvägscyklarna till de heldämpade elcyklarna och de urbana stadscyklarna.