Filter
Sortera
Visar 422 produkter

En hybridcykel är en riktig allroundcykel. En cykel som är lika bra att pendla med till jobbet, ta med på semesterturen eller för en träningsrunda. Med en skön men sportig sittställning, lättrullade däck och möjlighet att slänga på skärmar, dubbdäck och pakethållare får du ett brett användningsområde för alla väderlekar och årstider.

Crosshybrid, racerhybrid eller cityhybrid? Hybrid betyder ju blandning, och det är precis vad hybridcykeln är: en blandning mellan motions- och tävlingscyklarnas snabbhet, men med standardcyklarnas komfort. Det finns många olika typer av hybridcyklar, men vilken passar just dig?

Crosshybrider, en crosshybrid är en hybrid som lånat många egenskaper från en mountainbike. De är normalt dämpade framtill, har något bredare däck och har många utanpåliggande växlar. En crosshybrid passar därför dig som cyklar på varierande underlag och vill ha något som är bekvämt på skogstigarna eller grusvägarna, men ändå rullar snabbt och lätt på asfalten.

Racerhybrider

En racerhybrid är som namnet antyder högst inspirerad av racercyklar. De har en något längre geometri, vilket innebär en mer liggande och sportig sittställning. De har också lite smalare däck och tyngre utväxling. För dig som pendlar lite längre sträckor, älskar fart eller som vill ha något riktigt snabbt men av någon anledning inte vill ha en "riktig" racercykel är racerhybriden helt rätt val.

En cityhybrid har lånat många egenskaper från klassiska dam- och herrcyklar. De är bekväma, har lågt underhållsbehov, är ofta påklädda med skärmar och andra tillbehör - men samtidigt är de snabbare och mer sportiga än en standardcykel. De har i regel lite bredare däck än racerhybriden, men inte lika grovt som crosshybriden. För dig som cyklar i stan, eller vill ha något bekvämt och smidigt att pendla på landsväg med är citycykeln rätt val för dig.

Hybridcyklar - vi har ett stort urval och garanterat en hybridcykel som passar dig

Här hittar du ett stort utbud av hybridcyklar - allt från den billigare till-och-från-bussen-hybriden till den dyraste tävlingshybridem. I vårt modellutbud finner du cross-, city- och race-hybrider från några av de största tillverkarna på marknaden såsom Scott, Nishiki, Crescent, Kross, Merida, Bianchi, Skeppshult, Cube och många fler.

Hybridcykel är en blandning

En hybridcykel var när de lanserades en blandning mellan en mountainbike och en racercykel. Från racercykeln fick den de stora 28”-hjulen, smalare däck och rakare ramvinklarna, medan den från MTB:n fick växlarna, raka styret och bromsarna. Idag är det inte riktigt så enkelt, utan hybrider tillverkas i en mängd segment. De store är racehybriden som generellt har en stel framgaffel, racerdäck och racerväxlar, crosshybriden (dåtidens hybrid/citycykel) har grövre däck, fjädrad/dämpad framgaffel och mountainbikens växlar - och sist men inte minst: cityhybriden som har lite bredare däck, stel framgaffel, ofta färre växlar och som ofta är välutrustad med tillbehör som skärmar, pakethållare osv. Alla modelltyperna finns med V-bromsar och skivbromsar.

Pendlarcyklar är hybridcyklar!

Nåväl - åtminstone oftast! Hybridcyklar är idag väldigt populära som pendlarcyklar i storstäder som till exempel i Stockholm - man använder dem till och från jobbet, till och från bussen eller till och från skolan. Genom att ha det bästa från flera världar är en hybrid helt enkelt en väldigt bra pendlarcykel som är bekväm, men samtidigt snabb nog att ta dig mellan A och B.