Filter
Sortera
Visar 248 produkter

Hybridcyklar - vi har ett stort urval och garanterat en hybridcykel som passar dig

Här hittar du ett stort utbud av hybridcyklar - allt från den billigare till-och-från-bussen-hybriden till den dyraste tävlingshybridem. I vårt modellutbud finner du cross-, city- och race-hybrider från några av de största tillverkarna på marknaden såsom Scott, Nishiki, Crescent, Kross, Merida, Bianchi, Skeppshult, Cube och många fler.

Hybridcykel är en blandning

En hybridcykel var när de lanserades en blandning mellan en mountainbike och en racercykel. Från racercykeln fick den de stora 28”-hjulen, smalare däck och rakare ramvinklarna, medan den från MTB:n fick växlarna, raka styret och bromsarna. Idag är det inte riktigt så enkelt, utan hybrider tillverkas i en mängd segment. De store är racehybriden som generellt har en stel framgaffel, racerdäck och racerväxlar, crosshybriden (dåtidens hybrid/citycykel) har grövre däck, fjädrad/dämpad framgaffel och mountainbikens växlar - och sist men inte minst: cityhybriden som har lite bredare däck, stel framgaffel, ofta färre växlar och som ofta är välutrustad med tillbehör som skärmar, pakethållare osv. Alla modelltyperna finns med V-bromsar och skivbromsar.

Pendlarcyklar är hybridcyklar!

Nåväl - åtminstone oftast! Hybridcyklar är idag väldigt populära som pendlarcyklar i storstäder som till exempel i Stockholm - man använder dem till och från jobbet, till och från bussen eller till och från skolan. Genom att ha det bästa från flera världar är en hybrid helt enkelt en väldigt bra pendlarcykel som är bekväm, men samtidigt snabb nog att ta dig mellan A och B.