Filter
Sortera
Visar 72 produkter

Nishiki är cykelmärket som vet allt om vad genuin cykelglädje handlar om. Sannolikheten att du ser en Nishiki-cykel på vägen till jobbet är stor, de är nämligen kanske främst kända för sina sköna pendlarcyklar med grymt rull som kräver minimalt med underhåll. De är inte heller så konstigt att de kommit att bli så populära bland pendlare från norr till söder, för att Nishikis cyklar görs i Göteborg och är helt och hållet framtagna för svenska förhållanden som ska ge dig körglädje oavsett väder.

Nishiki-cyklar

Nishikis resa började faktiskt inte i glada Göteborg utan har sina rötter så långt bort som i Japan. I Japan tänker ni då? Ja, Japan är faktiskt riktigt skickliga på att framställa cykelramar.

Idag ligger däremot produktionen av Nishiki-cyklar i Göteborg. De har genom att kombinera gamla hantverkstraditioner med moderna material, nytänkande design och orubblig funktion lyckats ta fram cyklar för skandinaviska väderförhållanden. En Nishiki-cykel karar nämligen av allt från slaskigt väder till saltade vägunderlag utan problem. Men såklart ska du ändå se till att rengöra din Nishiki emellanåt, vi alla behöver ett bad emellanåt.

Nishiki drivs av riktiga eldsjälar som lever och andas cykling, ingen av oss hade blivit förvånad om deras egna cyklar har en reserverad plats på firmafesten. Men de är de som gör Nishiki till just Nishiki. I deras verkstad bygger de flertalet olika modeller för såväl barn som vuxna, damer som herrar. Inga av deras cyklar byggs däremot på något industribrand utan allt är rent och skärt hantverk enda ut i fingerspetsarna.

Nishiki cyklarnas geometri

Något de har lagt mycket fokus vid skapandet är själva geometrin. Många timmar ägnas vid skissbordet innan en idé sätts till verket. Nishiki gör noga uträkningar för att hitta den perfekta balansen innan de tar fram en cykel. Somliga kan tycka att detta är överkurs, men inte Nishiki och de är vi mycket glada över. För en kompromisslös geometri tillsammans med noga utvalda komponenter kan det inte bli annat än succé. Mycket fokus läggs på cykelns vikt, för en tung cykel blir jobbigare att cykla på särskilt i sega uppförsbackar.

Nishiki gör mer än bara pendlarcyklar

Även om deras onekligen största fokusområde är hybridcyklar så har de inte begränsat sig till enbart pendlarcyklar. De tillverkar nämligen allt från mountainbikes, till barncyklar och racercyklar. De har även anpassat flera av deras cyklar för enbart män och enbart kvinnor, vilket är toppen! Detta eftersom kvinnor och mäns kroppsuppbyggnad skiljer sig åt. Med de sagt är det inget som hindrar en man från att köpa en damspecifik cykel och vice versa, för smak, tycke och uppbyggnad skiljer sig åt.

Här på Spobik finner du flertalet Nishiki-cyklar till riktigt bra priser. Vi har något i alla prisklasser. I toppen av sidan kan du ta hjälp av våra smarta filter för att filtrera fram rätt Nishiki-cykel för just dig. Kanske är du noga med hur många växlar din cykel ska ha, eller så har du snöat in dig på en viss färg? Valmöjligheterna är många! Skulle du behöva lite hjälp och smakråd kan du alltid vända dig till vår kunniga kundtjänst. De hjälper dig mer än gärna att hitta rätt Nishiki-cykel för just dig!