Filter
Sortera
Visar 95 produkter

En kvalitativ och stabil cykelsits är ett säkert, smidigt, spännande och praktiskt sätt att transportera barn på, och vi på SpoBik har en rad olika typer av cykelsitsar som passar till de flesta typer av cyklar. Välj mellan ramfästa eller pakethållarfästa stolar, lutningsbara eller inte, i en mängd olika former, modeller och färger.... och det bästa av allt, samtliga cykelsitsar har valts ut med stor omsorg för funktion, kvalitet och givetvis för sitt specifika ändamål. Behöver du snabbt och enkelt flytta cykelsitsen mellan olika cyklar finns det till de flesta cykelsitsar extra fästen att köpa.

Och oavsett om du söker en frammonterad cykelsits eller en bakmonterad cykelsits så kommer du att hitta det du söker i vårt noga utvalda sortiment. Vi har ett imponerande omfattande sortiment och alla de produkter gör ditt (och barnens) liv lite enklare, lite roligare och mycket mera praktiskt. Hos oss på SpoBik så hittar du alla möjliga typer av cykelsitsar från väl kända varumärken som t ex Thule, Hamax, OKBaby, Polisport, OXC och många, många fler.

Cykelsitsar

Oavsett vilket sätt du vill cykla med dina barn på, så har vi på SpoBik en rad olika typer av cykelsitsar och cykelbarnstolar i vårt breda sortiment. Vi har modeller som passar till de flesta typer av cyklar, di kan välj mellan ramfästa eller pakethållarfästa stolar, lutningsbara eller inte, i en mängd olika former, modeller och färger. Vi har ett imponerande omfattande sortiment och alla produkter gör ditt (och barnens) liv lite enklare och lite bekvämare.

En barnstol som fästs  på pakethållaren är ofta att rekommendera för cyklar som en lite mindre ram, främst eftersom det kan vara svårt att få plats med en ramfäst variant på dessa. Även när det gäller elcyklar där batteriet är placerat på pakethållaren brukar vi rekommendera en cykelsits med traditionellt fäste för pakethållaren. Barnstolar med ramfäste ger generellt sett en högre komfort, då dess stag ger en viss form av dämpning och gör att stötar och ojämnheter från underlaget inte känns lika mycket för den blivande lille cyklisten. Många av cykelsitsarna går dessutom att vinkla bakåt, allt för att skapa en skönare och mer avslappnad sittställning om barnet skulle somna under färden. Och vi har även ett urval av cykelbarnstolar som skall monteras framtill på styret, vilket kan vara praktiskt om du behöver skjutsa mer än ett barn på cykeln.

Cykelsitsen ger er ökad frihet eftersom ni kan göra roliga utflykter utan en massa onödigt krångel. Vi har cykelbarnstolar som du kan montera på pakethållaren men om du saknar pakethållare så har vi även cykelsitsar som kan monteras direkt på själva ramen. Och samtliga våra cykelbarnstolar uppfyller givetsvis alla de europeiska kvalitets- och säkerhetskraven.

Vilka regler gäller när man cyklar med cykelbarnstol?

Först och främst finns de restriktioner för när man får börja skjutsa barn i cykelsits, både vad gäller barnet och själva cyklisten. Den som cyklar måste ha fyllt 15 år för att få skjutsa och barnet bör vara minst 9 månader innan ni beger er ut på cykeln tillsammans. Men vad gäller barnets ålder så handlar först och främst om barnet ska kunna sitta stadigt på egen hand. Därför är det upp till dig som skjutsar att göra en egen bedömning om barnet är redo för att följa med i sin cykelsits eller ej.

Alla cykelsitsar har en gräns på hur mycket barnet får väga för att få skjutsas i cykelbarnstolen, den brukar normalt sett ligga runt 22 kilo. Oftast brukar barnet redan lärt sig cykla innan den kommer upp i cykelsitsens maxvikt, men ibland kan det vara så att man hellre skjutsar än låter barnet cykla själv. Särskilt om de rör sig om trafikerade väger eller om ni behöver ta er någonstans riktigt snabbt.

Montera din cykelsits på ett stabilt och riktigt säkert sätt!

När du monterar cykelbarnstolen se då till att den sitter fast riktigt ordentligt och att inga skruvar och muttrar sitter löst. Se till så att cykelbarnstolen är väl förankrad i ramen, och det gäller faktiskt även om du har en barnstol som är monterad på pakethållare. Det kan även vara en god idé att införskaffa ett ekerskydd för att minska risken att skosnören eller klädesplagg fastnar i hjulet. Se också över din hela cykel innan ni ger er ut på vägarna. Du bör alltid kolla så att bromsarna, ringklockan och belysning fungerar som det ska. Sist men inte minst, glöm inte hjälm! Både till barnet och till dig!

När du inte använder cykelsitsen så är det alltid en bra idé att montera loss den och ta med den in. Detta minskar slitaget på cykelbarnstolen (eftersom plasten som barnstolen består av kan påverkas av olika väderförhållanden) och därmed även cykelbarnstolens livslängd.

Personlig hjälp med att hitta rätt cykelsits till ditt barn?

Ibland kan det vara svårt att veta vilken cykelsits eller cykelbarnstol som passar bäst för just dina behov. Du kan alltid ta hjälp av våra smarta filter i respektive kategori för att filtrera fram passande produkter. Men skulle du behöva lite mer personlig vägledning kan du alltid vända dig till någon av våra experter i kundtjänst för att få extra proffsig hjälp. De kan allt om vad som krävs för att du ska kunna cykla med dina barn på ett säkert sätt och hjälper dig mer än gärna att hitta produkten som passar bäst för just era behov.

Enkelt och smidigt att köpa cykelsitsar och barnstolar från oss på Spobik

Att köpa cykelsits eller cykelbarnstol är både enkelt, smidigt och bekvämt. Vi förslår att du i lugn och ro tittar igenom vårt sortiment. Och känner du dig osäker eller vill du ha hjälp med att välja rätt tillbehör så kontaktar du våra specialister på kundtjänst via telefon, e-post eller vår chatt... du väljer själv! Efter att du valt ut rätt produkt så ser vi till att de så snabbt som möjligt blir levererade enligt dina önskemål. Låter det nästan för enkelt? Det ska det vara när du handlar online från oss på Spobik!

Hos oss på SpoBik så hittar du alla möjliga typer av cykelsitsar och cykelbarnstolar från väl kända varumärken som t ex Thule, Hamax, OKBaby, OXC och Cavo och många, många fler.