Filter
Sortera
Visar 12 produkter

Sugen på en Cannondale-cykel? Hos Cykelkraft.se hittar du många fina modeller från Cannondale - och givetvis levererar vi cykeln hem till dig monterad, testad och justerad!

Cannondale är världsledande inom nästan alla typer av cyklar, MTB, Racer, Gravel, Elcyklar, El mountainbikes och barncyklar.

Vi på Cykelkraft är stolta över att kunna presentera ett brett urval av Cannondales cyklar. Har du några frågor kring Cannondale är du givetvis varmt välkommen att kontakta oss.

Med passion för innovation och högklassiga material

För lite drygt 50 år sedan skapade grundarna Joe Montgomery och Murdock MacGregor företaget Cannondale, namnet hämtades från den pittoreska lilla tågstation som låg tvärs över gatan från verkstaden hemma i Wilton, Connecticut. Det banbrytande bolagets första succé var såklart tvåhjulig, det handlade om den legendariska cykelvagnen "The Bugger", och under resterande delen av 70-talet utökade man sedan successivt utbudet med en rad olika högklassiga cykeltillbehör och konfektion för kräsna cyklister.

När man sedan i början av 80-talet introducerade sina första cyklar så hade man redan ett gott rykte att falla tillbaka mot, och det handlade redan då om cyklar med kraftigt överdimensionerade rör i flygplansaluminium som verkligen satte en helt ny standard för den stora marknaden. Resultatet var lätta cyklar som villigt svarade när man la fullt tryck på pedalerna, vilket då ska jämföra mot dåtidens stålramar som i jämförelse upplevdes som både tunga och svajiga. Flera nyskapande innovationer följde snabbt, det handlade både om okonventionell materialval och kreativa tekniska lösningar, vilket fick de flesta skeptiker att gradvis helt ändra uppfattning. Och än idag är cyklarna från Cannondale minst sagt fullproppade med innovativa konstruktioner, nya material och smarta detaljer... och som både snabbare, säkrare, effektivare och bekvämare än någonsin kommer ta dig dit du vill.

Kreativa lösningar som alltid utmanat etablissemanget 

Kultförklarade Cannondale har alltid vågat gå sin egen väg, och detta karaktärsdrag bygger goda vanor och skapar en atmosfär där innovation och nytt tänkande kan blomstra och frodas. Jänkarna har fortfarande en stark passion för flygplansaluminium och vi tycker nog att "Kungen av aluminum" är ett ganska välförtjänt epitet när man fått en cykel utsedd till världens bästa aluminiumracer.

Att man tidigt jobbade med ramar i kolfiber är inget man direkt skryter med, men när många av de stora tillverkarna fortfarande slet sitt hår för att försöka göra sina stålramar effektivare (för mer än 15 år sedan) så drev Cannondale utvecklingen genom att presentera en ram helt i kolfiber via den nu legendariska Synapse... och det här med kolfiber är man ju fortfarande är rätt hyfsade på.

Man har flera gånger skakat om hela etablissemanget, och inte minst när det gäller cyklarnas dämpade framgafflar. Det handlar både om Headshok (a.k.a. "Fatty") men kanske främst om den revolutionerade Lefty - Den signifikanta framgaffeln med bara ett gaffelben som redan är inne på sin 8:e upplaga (Ocho) och den är helt klart unik och ensam i sitt slag, både rent estetiskt och inte minst funktionsmässigt. Och det är just den där starka viljan att göra allt bättre som ser till att företaget #ridecannondale ständigt bryter ny mark och driver utvecklingen framåt med sina prisbelönta cyklar och sina innovativa konstruktioner.

Att köpa Cannondale hos Cykelkraft är enkelt

Att köpa cykel på nätet hos Cykelkraft är alltid enkelt, och cyklar från Cannondale utgör självklart inget undantag! Vi föreslår att du hittar rätt hoj genom vår smidiga cykelväljare, där du enkelt kan filtrera fram rätt storlek genom att ange din kroppslängd. Känner du dig fortfarande lite osäker eller vill du ha ytterligare hjälp med att välja rätt modell så kontaktar du vår kundtjänst genom att ringa, maila eller chatta... du väljer såklart själv!

När du väl hittat rätt cykel så monterar, finjusterar och provcyklar vi din cykel innan vi helt utan extra kostnad fraktar den hem till din dörr. Har du köpt tillbehör i samma beställning (t.ex. en pakethållare eller en cykeldator) så monterar vi givetvis även dessa på din cykel innan vi skickar den hem till dig. Låter det enkelt? Det ska det ju vara!

Hos Cykelkraft hittar du större delan av Cannondales imponerande breda sortiment: allt från de urbana pendlarna till de heldämpade MTB-cyklarna och de galet snabba landsvägscyklarna.