Filter
Sortera
Visar 116 produkter

Här hittar du samtliga våra justerbara sadelstolpar (ofta kallade dropper post), och alla modeller har valts ut med stor omsorg för funktion, kvalitet och givetvis för sitt specifika ändamål. Vi vågar påstår att du kommer få svårt att hitta samma bredd och djup i någon annan cykelbutik och oberoende vilken justermån, längd eller diameter du är på jakt efter så kommer du med största sannolikhet att hitta det du söker i vårt breda sortiment. När terräng börjar bli stökig, när bergen börjar bli höga och när branterna börjar bli branta så kan en dropper post vara din räddare i nöden. Med en justerbar sadelstolpe kan du enklare fördela tyngdpunkten och därmed få ökad kontroll över hojen, vilket blir extra tydligt i de mer utmanande partierna. 

Vi har ett omfattande sortiment av justerbara sadelstolpar som passar alla möjliga typer av cyklar (oavsett om du helst kör Trail, AM, Enduro, Dirt, DH, Bikepark etc). Vi erbjuder allt från förstklassiga high-end produkter till lite mer prisvärda alternativ, men oavsett vad du slutligen väljer för dropper post så kommer de se till att du enklare kan ta din cyklingen till en helt ny nivå. Här hos oss på SpoBik så hittar du justerbara sadelstolpar från väl kända varumärken som t ex  Bontrager, PRO, FRM, RockShox, ONE och många, många fler.

Justerbar sadelstolpe till din cykel på Spobik.se

Dropper post, justerbar sadelstolpe eller sänkbar sadelstolpe

Kärt barn har många namn - dropper post, justerbar sadelstolpe och sänkbar sadelstolpe. Här hittar du hela vårt breda sortiment av justerbara sadelstolpar som passar alla möjliga typer av cyklar (både mountainbike, hybrid, cyclocross, gravel, trekking, etc), kort sagt allt du behöver för att du ska kunna utnyttja din cykels fulla potential på bästa sätt. Nu för tiden behöver du inte ens besöka en cykelbutik för att hitta rätt sänkbara sadelstolpe utan du kan enkelt och smidigt handla alla prylar här hos oss på nätet och dessutom till förmånliga priser. 

Här hittar du flera olika dropper post och samtliga modeller har valts ut med stor omsorg för funktion, kvalitet och givetvis för sitt specifika ändamål. Vi vågar påstår att du kommer få svårt att hitta samma bredd och djup i någon annan cykelbutik och oberoende av vilken typ du letar efter så är vi övertygade om att du med största sannolikhet att hitta det du söker i vårt breda sortiment. Här hittar du massor av olika justerbara sadelstolpar till olika typer av cykel samt i olika längder och i olika diametrar. Vi erbjuder allt från förstklassiga high-end produkter till lite mer prisvärda alternativ, men oavsett vad du väljer för modell så gör de cyklingen till en smidigare och komfortablare upplevelse.

Snabbt och smidigt kan sänka din sadel med ett enkelt handtryck

För runt 10 år sedan var justerbara sadelstolpar relativt sällsynta men idag ser det helt annorlunda ut. På flesta lite mer avancerade mountainbikes sitter det idag dropper posts som ser till att du snabbt och smidigt kan sänka din sadel med hjälp av ett enkelt handtryck. På många modeller finns det ofta även möjlighet att välja till dropper post och om inte möjligheten finns så går det givetvis att köpa en justerbar sadelstolpe separat och själv montera den. Att köra med en justerbar sadelstolpe är extremt fördelaktigt om du kör mycket upp- och nerför och helst håller till i stökig terräng. Delvis kan en sänkbar sadelstolpe hindra dig från att få en oönskad smäll mellan benen samtidigt som den ger dig massor av manöverutrymme när du flyger fram i de branta backarna.

Fördelarna med en justerbar sadelstolpe

Det finns ett stort antal fördelar med justerbara sadelstolpar som kanske främst bidrar till en roligare och bekvämare tur i skogen, terrängen och backen. Inte nog med att den kan förhindra oönskad smärta mellan benen, det bidrar även med ökad stabilitet i flera olika avseenden. Generellt kan man säga att ju längre dropper posten är desto dyrare, men det innebär även att du har möjlighet glida upp och ner betydligt längre. Utgångspunkten för de flesta sänkbara sadelstolparna ligger runt 100 mm och vanligtvis ligger sänkningen mellan 100-150 mm. Några av fördelarna med en justerbar sadelstolpe är:

  • Du har möjlighet att skapa en lägre tyngdpunkt och därmed öka stabilitet 
  • Genom att förflytta din egen vikt på kan du placera tyngdpunkt precis vart du vill på cykeln 
  • Du kan hantera tvära svängar och samtidigt bibehålla all fart på ett enklare sätt
  • Täta kurvor blir också enklare tack vare att du lättare kan vinkla cykel mot underlaget

Personlig hjälp med att hitta rätt justerbara sadelstolpe 

Ibland kan det vara svårt att veta vilken justerbara sadelstolpe som passar bäst till just din cykel. Du kan alltid ta hjälp av våra smarta filter i respektive kategori för att filtrera fram passande produkter. Men skulle du behöva lite mer personlig vägledning kan du alltid vända dig till någon av våra experter i kundtjänst för att få extra proffsig hjälp. De kan allt om våra olika sänkbara sadelstolpar och hjälper dig mer än gärna att hitta produkten som passar bäst för just dina behov.

Enkelt och smidigt att köpa dropper post från oss på Spobik

Att köpa dropper post från oss är både enkelt, smidigt och bekvämt. Vi förslår att du i lugn och ro tittar igenom vårt sortiment. Och känner du dig osäker eller vill du ha hjälp med att välja rätt pryl så kontaktar du våra specialister på kundtjänst via telefon, e-post eller vår chatt... du väljer själv! Efter att du valt ut rätt produkter så ser vi till att de så snabbt som möjligt blir levererade enligt dina önskemål. Låter det nästan för enkelt? Det ska det vara när du handlar online från oss på Spobik!

Här hos oss på SpoBik så hittar du massor av justerbara sadelstolpar från väl kända varumärken som t ex Bontrager, PRO, FRM, RockShox, ONE och många, många fler.