Filter
Sortera
Visar 553 produkter

Här hittar du hela vårt breda sortiment av cyklar för Cross Country (XC), där samtliga modeller är utvalda med omsorg för både kvalitet, funktion och sitt specifika syfte. Dessa lätta cyklar är rätt val för ambitiösa nybörjare som vill ha en smakstart på karriären men även för erfarna cyklister som vill kunna jaga rekordtider på Cykelvasan. Hos oss på SpoBik så hittar du allt från ultralätta grusraketer till stigmumsande nöjesmaskiner och många av modellerna finns både med 27,5" och 29" i hjulstorlek. Men oavsett vilken modell du väljer så kommer du utan problem att kunna briljera på allt från snabba grusvägsrallyn till stökiga skogsrepor i tekniskt utmanande terräng, och vi överdriver inte när vi påstår att alla modeller levererar högvis av körglädje och pålitlig kursstabilitet. 

Inom det här populära segmentet hittar du både hardtails och heldämpade mountainbikes, men alla sätter fullt fokus på att maximera kraftöverföring och skapar därmed en stabil grund för riktigt höga hastigheter. Rätt rull uppnås via robusta hjulset med greppvilliga däck som säkerställer rätt fart och effektiv framkomligheten på olika typer av underlag. Alla cyklar har effektiva skivbromsar som tillåter snabba stopp och de är dessutom försedda med spänstiga drivlinor för att du snabbt ska kunna komma upp i hastighet och sedan behålla den. Och jo, vi törs lova att du kommer att ha massor av skoj och det enda som skulle kunna vara lite missklädsamt är det där larvigt breda leendet som uppstår när du enkelt trampar ifrån både din prylgalna granne och stallkompisarna ute i terrängen. 

Men vad säger då bipacksedeln.... finns det inte en massa förfärliga bieffekter? Jo, du kommer skapa hälsosammare vanor och du kommer värna om miljön samtidigt som du har galet skoj när du med full kontroll flyger fram ute bland spenaten. Och oavsett vilken modell du väljer så handlar det alltid om cyklar av hög kvalité och givetvis så handlar det uteslutande produkter från välrenommerade varumärken.

Rapp cross country för oss som vill ha en riktigt snabb MTB

Här hittar du hela vårt breda sortiment av cyklar för cross country (XC), de finns ju en rad olika typer men gemensamt är att alla dessa vansinnigt snabba hojar är att de kombinerar smidig framkomlighet med slagkraftiga drivlinor och effektiv kraftöverföring med låg vikt. Vi erbjuder ett brett sortiment av olika typer av XC-cyklar från välkända tillverkare som Trek, Scott, Merida, Rock Machine, Superior, Bergamont, Moustache och Cannondale för att nämna några.

När det ska gå undan på slingriga skogsrepor men samtidigt ska gå lätt att trampa sig uppför branta backar och samtidigt kunna stå på för fullt i utförslöporna så är en cross country helt rätt val. Här handlar de om maximal kraftöverföring, måttliga slaglängder och avancerad kinematik som säkerställer tillräckligt med trampeffektivitet för att du skall kunna briljera på skogsstigarna. Vi erbjuder massor av temperamentsfulla XC-cyklar som briljerar nästan oavsett vad du utsätter dem för, det här är ett smart val både för den erfarna cyklisten som vill kunna maximera hastigheten och även för ambitiösa nybörjare som vill ha en smakstart på karriären. 

Mångsidiga XC-cyklar för utmanande repor i varierande terräng

Här hittar du MTB-cyklar med rappa drivlinor som ser till att du kan bibehålla höga hastigheter även över riktigt långa distanser samt även slagkraftiga bromsar som medger snabba stopp. Perfekta hojar för dig som vill kunna avverka långa sträckor och samtidigt minimera risken för att du ska behöva vända tillbaka bara för att underlaget blir stökigt. Och det kanske bästa av allt, det spelar ingen roll om du helst trampar uppför Kebnekaise eller helt enkelt trivs bäst ute bland spenaten för de levererar imponerande framkomlighet på alla typer av underlag.

Oavsett vilken hjulstorlek du väljer så kan du alltid hitta en kombination som levererar bra grepp, hög hastighet och pålitlig kursstabilitet, vilket i praktiken innebär ökad trygghet ute i terrängen. Det här är hojar som går precis lika bra utför som uppför, och samtliga modeller besitter smidig lekfullhet samt effektiv kraftöverföring och de känns precis lika hemma på din lokala slinga som på outforskade leder i vacker svensk fjällmiljö. Och du kan vara helt lugn för samtliga modeller håller hög klass och tål utan problem våra tuffa nordiska klimatförhållanden med både sol, regn, snö, slask, blask och saltade vägar.

Allt från atletiska jobbpendlare till slagkraftiga äventyrare

Det här är underhållande tvåhjulingar som ofta kan utrustas med alla tillbehören som gör dina vardag lite behagligare och lite smidigare. Det spelar ingen roll om du helst navigerar genom tät storstadsdjungel eller vill briljera på ojämn skogsterräng, och vi överdriver inte när vi påstår att en cross country alltid levererar högvis med körglädje, imponerande framkomlighet, rätt hastighet och pålitlig bromsförmåga. Och oavsett vilken hoj du väljer så är det alltid cyklar av högsta kvalité och givetvis så handlar det uteslutande produkter från välrenommerade varumärken.

Rappa glädjespridare och vansinnigt underhållande mountainbikes

En cross country bör givetvis vara både rapp, kvick, lätthanterlig, effektiv, pålitlig och dessutom säker att använda. Men minst lika viktigt är körglädjen, den bör tas på absolut största allvar och det är därför samtliga våra XC-cyklar är ibland de mest underhållande och effektiva du kan hitta i hela segmentet. Och jo, vi törs faktiskt lova att du kommer att ha massvis med skoj och det enda som skulle kunna vara lite missklädsamt är det där larvigt breda leendet som uppstår när du enkelt trampar ifrån både grannen och alla stallkompisar ute i terrängen. 

Dessa lätta cyklar är rätt val för ambitiösa nybörjare som vill ha en smakstart på karriären men även för erfarna cyklister som vill kunna jaga rekordtider på Cykelvasan. Hos oss på SpoBik så hittar du allt från ultralätta grusraketer till effektiva nöjesmaskiner och en del av modellerna finns både med 27,5" och 29" i hjulstorlek. Men oavsett vilken modell du väljer så kommer du utan problem att kunna briljera på allt från snabba grusvägsrallyn till stökiga skogsrepor i tekniskt utmanande terräng.

Men har inte en snabb XC-cykel en förfärligt massa läskiga bieffekter? Jo, du kommer skapa hälsosammare vanor och du kommer värna om miljön samtidigt som du har galet skoj när du blixtsnabbt flyger fram ute bland stock och sten. Och vi överdriver inte när vi påstår att alla modeller levererar högvis av körglädje och effektiv bromsförmåga samt gör din vardag mer äventyrlig, mycket snabbare och mer intressant.

Snabba cyklar som ser till att du kan skapa hälsosammare vanor!

Vill du komma ut och röra på dig lite oftare? Har du kanske inte riktigt samma kondition som tidigare? Har knän och leder börjat strula? Vill du komma igång med att skapa hälsosammare vanor? Vill du få njuta av kombinationen av hög hastighet och nästan gränslös framkomlighet så är en rapp XC-cykel kanske det perfekta hjälpmedlet! Och du kan vara lugn för samtliga modeller håller hög klass och tål våra tuffa nordiska klimatförhållanden med både sol, regn, snö, slask, blask och saltade vägar. 

Är du på jakt efter ett underhållande träningsredskap som förädlar både lungkapacitet, balans och teknik? En rapp skogsmissil som ser till att du kan hantera aggressiva spårval på ett häpnadsväckande enkelt sätt? Eller har du helt enkelt tröttnat på ditt trötta gamla skrälle och siktar på att få kliva högst upp på pallen, ja då är en cross country troligen ditt nya vapen. Hos oss hittar du allt, och oavsett vilken hoj du slutligen väljer så monterar, justerar och testar vi noggrant din nya cykel innan vi levererar den hela vägen hem till din dörr. 

Vill du ha personlig hjälp med att hitta rätt XC-cykel?

Ibland kan det vara svårt att veta vilken modell eller typ cykel som passar bäst för just dina ändamål. Du kan alltid ta hjälp av våra smarta filter i respektive kategori för att filtrera fram passande produkter. Men skulle du behöva lite mer personlig vägledning kan du alltid vända dig till någon av våra experter i kundtjänst för att få extra proffsig hjälp. De kan allt om våra XC-cyklar och hjälper dig gärna att hitta rätt modell.

Smidigt och enkelt att köpa cross country från oss på SpoBik

Att köpa cross country hos oss är både enkelt, smidigt och bekvämt. Vi förslår att du i lugn och ro tittar igenom vårt omfattande sortiment. Och känner du dig osäker eller vill du ha hjälp med att välja rätt modell så kontaktar du våra specialister på kundtjänst via telefon, e-post eller vår chatt... du väljer själv! Efter att din nya hoj har blivit färdigmonterad så ser vi till att den så snabbt som möjligt blir levererad hem till din dörr, och det enda du sedan behöver göra innan du hoppar upp på sadeln är att justera styret och skruva på pedalerna. Låter det enkelt? Det ska det vara!