Filter
Sortera
Visar 89 produkter

Här hittar du hela vårt imponerande breda sortiment av stela framgafflar, och samtliga modeller har valts ut med stor omsorg för funktion, kvalitet och givetvis för sitt specifika ändamål. Här hittar du stela framgafflar för alla typer av cyklar samt i alla möjliga varianter - både i aluminium, stål och kolfiber. Kanske har din nuvarande framgaffel fått sig en törn eller är det äntligen dags att uppgradera din landsvägscykel med en högklassig framgaffel i kolfiber? Vi vågar påstår att du kommer få svårt att hitta samma bredd och djup i någon annan cykelbutik och oavsett om du letar efter en stel framgaffel till din hybrid eller en stel framgaffel till din landsvägscykel så kommer du med största sannolikhet att hitta det du söker i vårt imponerande breda sortiment.

Vi har ett omfattande sortiment av stela framgafflar till alla möjliga typer av cyklar (både mountainbike, racer, hybrid, gravel, touring, trekking, etc), kort sagt allt du behöver för att du ska kunna utnyttja din cykels fulla potential på bästa sätt. Vi erbjuder allt från förstklassiga high-end produkter till lite mer prisvärda alternativ, men oavsett vad du väljer för stel framgaffel så gör det din cyklingen till en förbättrad upplevelse. Här hos oss på SpoBik så hittar du stela framgafflar från väl kända varumärken som t ex Trek, Bontrager, Electra, Surley, Syncros, XLC och många, många fler.

Stel framgaffel - Köp Stela framgafflar online på Spobik.se

Stela framgafflar

Här hittar du hela vårt sortiment stela framgafflar till de flesta typer av cyklar (både till mountainbike, racer, hybrid, gravel, touring, trekking, staddard, etc), kort sagt allt du behöver för att du ska kunna utnyttja ditt transportmedels fulla potential på bästa sätt. Vi har stela framgafflar i både aluminium, stål och kolfiber, och givetvis har samtliga produkter har valts ut med stor omsorg för funktion, kvalitet och givetvis för sitt specifika ändamål.

Kanske har din nuvarande framgaffel fått sig en törn eller är det äntligen dags att uppgradera din landsvägscykel med en högklassig framgaffel i ultralätt kolfiber? Här hittar du massor av olika framgafflar, och samtliga modeller har valts ut med stor omsorg för funktion, kvalitet och givetvis för sitt specifika ändamål. Vi vågar påstår att du kommer få svårt att hitta samma bredd och djup i någon annan cykelbutik. Vi erbjuder allt från förstklassiga high-end produkter till lite mer prisvärda alternativ, men oavsett vilken framgaffel du väljer så gör de cyklingen till en bättre upplevelse.

Vad skulle en cykel utan en framgaffel vara? Inte särskilt mycket! Lite beroende på vilken typ av cykling du utövar så finns det framgafflar som passar bättre än andra. Här hittar du stela framgafflar till alla möjliga typer av cyklar, pysslar du helst med snabb landsvägscykling eller använder du din hybridcykel för urban stadscykling så passar det oftast bäst med en stel framgaffel.

Ska jag välja en i kolfiber, aluminium eller stål?

Aluminiumets främsta egenskaper är att det är lätt och styvt. Dess största nackdel är det har lite svårare att absorbera vibrationer och kan upplevas som aningen stötigt. Vill du ha en lite mjukare känsla och dessutom spara lite pengar så ska du leta efter en framgaffel som är tillverkad i stål. Stålet flexar mer än aluminium, det väger visserligen lite mer men du får betydligt högre komfort. Letar du däremot efter den perfekta balansen mellan låg vikt, hög styvhet och skön komfort så är det helt klart en framgaffel kolfiber det som du ska välja. Den enda nackdelen är att kolfiber är dyrare än både aluminium och stål.

Vad behöver jag veta för att kunna välja rätt modell?

Har du planer på att köpa en stel framgaffel så behöver du känna till ett par olika saker för att kunna välja rätt modell. Det första är hjulstorleken och det andra är hur gaffelröret är utformat ut. För att försöka förtydliga vad som menas med ett gaffelrör så är det den delen av framgaffeln som går genom ramen. Runt gaffelröret sitter det ett styrlager monterat, och för att det ska passa så behöver du veta tjockleken på gaffelröret som mäts i tum (t.ex. 1 ?”).

Tidigare var 1” gaffelrör standard på nästan alla cyklar, idag sitter det fortfarande på framförallt citybikes medan det på mountainbikes och landsvägscyklar är 1 ?” som är det vanliga måttet. Fördelen med ett kraftigare gaffelrör är att du får en ökad styvhet. Ännu bättre blir det om du har en gaffel som är tjockare nere vid själva gaffelkronan för att sedan smalna av upp mot toppen, detta kallas för en Tapered gaffel, och är mycket vanligt på moderna mountainbikes.

Personlig hjälp med att hitta rätt stela framgaffel till din cykel

Ibland kan det vara svårt att veta typ av framgaffel som passar bäst till just din cykel. Du kan alltid ta hjälp av våra smarta filter i respektive kategori för att filtrera fram passande produkter. Men skulle du behöva lite mer personlig vägledning kan du alltid vända dig till någon av våra experter i kundtjänst för att få extra proffsig hjälp. De kan allt om våra olika framgafflar och hjälper dig mer än gärna att hitta produkten som passar bäst för just dina behov.

Enkelt att köpa stel framgaffel från oss på Spobik

Att köpa framgaffel från oss är både enkelt, smidigt och bekvämt. Vi förslår att du i lugn och ro tittar igenom vårt sortiment. Och känner du dig osäker eller vill du ha hjälp med att välja rätt modell så kontaktar du våra specialister på kundtjänst via telefon, e-post eller vår chatt... du väljer själv! Efter att du valt ut rätt produkt så ser vi till att den så snabbt som möjligt blir levererade enligt dina önskemål. Låter det nästan för enkelt? Det ska det vara när du handlar online från oss på Spobik!

Här hos oss på SpoBik så hittar du framgafflar från väl kända varumärken som som t ex Trek, Rock Shox, SR Suntour, DT Swiss, Bontrager, Öhlin, BBB, Surley, Fox, Syncros, XLC och många, många fler.