Filter
Sortera
Visar 1003 produkter

Om du gillar cykling så är drivning med mittmotor är det överlägset bästa systemet, och har du ekonomiska möjligheter så är det ingen tvekan om vilket system du ska välja. Den enda nackdelen med mittmotor som vi kan komma på är priset, men det är tveklöst mycket väl investerade slantar. Har du någon gång provat en elcykel med mittmotor så kommer du aldrig att välja något av de andra systemen, svårare än så är det faktiskt inte.

Tack vare mittmotorns centrala placering uppnås alltid rätt balans i cyklingen (och speciellt om batteriet är centralt placerat på cykelns diagonalrör), men det bäst av allt är att det ger en helt naturlig och samtidigt underbart dynamisk känsla i cyklingen. Mittmotorn överlägset jämna gång har sitt ursprung i att den styrs via sensor som noggrant mäter vridmomentet vilket i praktiken innebär att när du trampar du lugnt och varsamt så får du mjuk och lugn assistans, men trampar du istället snabbare, och kanske framförallt intensivare, så får du en betydligt mer kraftfull hjälp på traven. Slutresultatet blir en naturlig cykelupplevelse, men det kräver dock lite mer av dig som cyklist eftersom du måste hjälpa till med själva tramptagen.

På en cykel med mittmotor är driften centralt koncentrerad kring cykelns vevpartiet vilket ger en effektiv och konstant kraftöverföring, men hela motorns styrka överförs till bakhjulet via kedjan och blir därför en naturlig del av cykelns växelsystem. Du kan med andra ord dra full nytta av cykelns växlar samtidigt som du nyttjar eldriften, vi skulle nog vilja kalla det för BINGO! Ytterligare en fördel är att när du får punktering eller behöver byta däck så kan detta göras enkelt och smidigt, då inga kablar sitter i något av hjulen.

Fördelar med mittmotor

 • Ger den överlägset mest naturliga cykelkänslan
 • Smidig kraftflöde och en tydligt dynamik körkänsla
 • Ger överlägset bäst viktfördelning och dessutom bäst balans i cyklingen
 • Ingen extra rörelseenergi i hjulen
 • Ger pålitligt grepp på både bakhjulet och på framhjulet
 • Du behöver ej lossa en massa kablar för att lossa hjulen (enklare att laga punktering)
 • Kan en användas i kombination med fotbroms 
 • Kan en användas i kombination med alla typer av växelsystem
 • Kan med fördel användas hela året runt

Nackdelar med mittmotor

 • Kräver en ram som är speciellt anpassad för elcyklar (vilket i de flesta fall nog är en fördel)
 • Den dyraste konstruktionen (men frågar du oss så är det tveklöst värt varenda krona)

För oss som provat elcykel med mittmotor så finns inget annat!

Om du letar efter en elassisterad cykel med mittmotor eller helt enkelt en elcykel med naturlig och underbart dynamisk körkänsla så har du klickat dig fram till rätt ställe! Vi erbjuder nämligen ett imponerande brett sortiment av olika typer elcyklar med mittmotor från välkända skandinaviska tillverkare som Skeppshult, EcoRide, Nishiki, Kronan, Batavus samt Winther och även internationella märken som Trek, Scott, Merida, MADE, Frappé, Rock Machine, Superior, Electra, Bergamont, Moustache, Cannondale och BH för att nämna några.

Om du gillar cykling så är drivning med mittmotor är det överlägset bästa systemet, och har du ekonomiska möjligheter så är det ingen tvekan om vilket system du ska välja. Den enda nackdelen med mittmotor som vi kan komma på är priset, men det är tveklöst mycket väl investerade slantar. Har du någon gång provat en elcykel med mittmotor så kommer du aldrig att välja något av de andra systemen, svårare än så är det faktiskt inte.

Här hittar du allt från traditionella elcyklar med klassiska former, till mer sportiga hybrider och landsvägscyklar samt givetvis mer terrängorienterade elcyklarna för dig som älskar utmanande MTB-cykling i stökig terräng. Och precis som vanligt så erbjuder vi givetvis både bra priser och snabba leveranser hem till din dörr när du köper en elcykel med mittmotor av oss på SpoBik.

Allt från lite billigare till betydligt mer lyxiga elcyklar med mittmotorer

Hos oss hittar du alla möjliga typer av elcyklar med mittmotor -  Allt från de lite enklare varianterna för dig som främst vill ha något att cykla korta sträckor på, till dig som vill ha extra allt med högklassiga drivlinor och kraftfulla elmotorer som tar med dig med på hissnande repor i branterna och som har smått galna räckvidder.

För dig som oftast kör kortare turer men har branta uppförsbackar på vägen eller smärtfritt vill kunna dra barnen i en cykelvagn, då är en elcykel med en kraftfull mittmotor det perfekt alternativet. Har dina knän börjat strula? Har du inre längre samma kondition som tidigare? Eller vill du bara ha lite hjälp att komma ut och röra på dig lite oftare? Då är en elcykel helt rätt för dig, och förmodligen i formen av en med en potent mittmotor. Och oavsett om du väljer att köpa en lite billigare elcykel eller någon av våra lite vassare modeller så monterar, justerar och testar vi din elcykel noggrant innan vi levererar den hem till din dörr.

Kraftfulla motorer och batterier från välrenommerade tillverkare

En elcykel är utrustad med en elektrisk motor som assisterar dig i din cykling, den levererar all den extra kraft som gör att cyklingen känns härligt lätt, underhållande och inte det minsta slitsam. Elmotorn hjälper dig så länge du trampar, men så fort du slutar trampa runt pedalerna så slår motorn av. Elmotorns kraft anpassas alltid efter hur mycket tryck dina ben lägger på tramporna, och det känns som en ganska fin bonus är att du slipper komma fram till resans mål med andan i halsen eller med svetten rinnande i pannan.

Här hemma i Sverige är maxhastigheten för elassisterade cyklar reglerad till 25 km/h, det går givetvis cykla betydligt mycket fortare men du får göra hela jobbet själv med hjälp av hederlig gammal muskelkraft. Både förbränningsmotorer och elmotorer kräver någon form av bränsle, om motorn är elcykelns kraftkälla så utgör elektriciteten dess bränsle och tanken utgörs av ett batteri. Alldeles oavsett vilket fabrikat eller vilken modell av elcykel du väljer från oss på SpoBik så kan du vara säker på att systemen alltid kommer från välrenommerade och etablerande märken som t ex Shimano, Bosch, Promovec, Yamaha, Bafang, Mahle, Fauza, Brose, Sport Drive, Xofo och SpinTec.

Behöver du hjälp med att hitta rätt elcykel med mittmotor?

Ibland kan det vara svårt att veta vilken modell eller typ av elassisterad cykel med mittmotor som passar bäst för just dina ändamål. Du kan alltid ta hjälp av våra smarta filter i respektive kategori för att filtrera fram passande produkter. Men skulle du behöva lite mer personlig vägledning kan du alltid vända dig till någon av våra experter i kundtjänst för att få extra proffsig hjälp. De kan allt om våra elcyklar och hjälper dig gärna att hitta rätt cykel.

Enkelt och smidigt att köpa elcykel med mittmotor online!

Att köpa elcykel med mittmotor hos oss är både enkelt, smidigt och bekvämt. Vi förslår att du i lugn och ro tittar igenom hela vårt imponerande omfattande sortiment. Och känner du dig osäker eller vill du ha hjälp med att välja rätt modell så kontaktar du våra specialister på kundtjänst via telefon, e-post eller vår chatt... du väljer själv! Efter att din nya elcykeln blivit färdigmonterad så ser vi till att den så snabbt som möjligt blir levererad hem till din dörr, och det enda du sedan behöver göra innan du hoppar upp på sadeln är att justera styret och skruva på pedalerna. Låter det enkelt? Det ska det vara!