Filter
Sortera
Visar 548 produkter

Spanska Orbea grundades 1840 av bröderna Juan Manuel, Mateo och Casimiro Orbea i Eibar, Spanien. Ursprungligen producerade man högklassiga eldhandvapen, men redan 1930 kom man på bättre tankar och började istället att designa och producera cyklar. Man är i dagsläget en del av Mondragón Cooperative Corporation och är i nuläget Spaniens största cykeltillverkare med en helt egen fabrik i baskiska Mallabia.

Med den berömde spanjoren Mariano Cañardo som ansikte började Orbea redan i mitten på 1930-talet att bilda ett lag för att med stor framgång delta i tävlingar på högsta internationella nivå. Och sedan dess har Orbea varit ett varumärke som är starkt förknippat med prestanda, snabbhet och segrar. Under de kommande decennierna skulle företaget fokusera på att producera fritidscyklar, både för konsumenter i Spanien och runt om i Europa. Efter några decennier av tillväxt och diversifiering hittade Orbea förnyad energi för tävlingsverksamhet och i mitten av 1980-talet plockade man hem etappvinster både i Vuelta Espania och i Tour de France.

År 2003 släppte man modellen Orca - deras då mest avancerade cykel med en stomme helt i kolfiber - vilket resulterade i att både Grand Tour vinster samt olympiska guldmedaljer plockades hem under de följande åren. Modellen Ordu trampades till segrar 2008 och 2009 av Craig Alexander vid Ironman World Triathlon. Idag driver man flera framgångsrika team (Orbea Factory Team & Orbea FOX Enduro Team) i en rad olika discipliner... framtiden ser med andra ord ljus ut!

Här hittar du ett stort utbud av cyklar från Orbea till riktigt bra priser. Köp din Orbea på Cykelkraft.se. Vi levererar den alltid monterad, testad och justerad.

Orbea - Två århundraden av cykelhistoria

Företaget grundades 1840 av bröderna Juan Manuel, Mateo och Casimiro Orbea i Eibar, Spanien. Ursprungligen producerade man faktiskt högklassiga eldhandvapen, men redan i början på 1930-talet kom man på bättre tankar och började istället att designa och producera cyklar. Företaget Orbea är i dagsläget en del av Mondragón Cooperative Corporation (ligger på top-10 över spaniens största bolag) och i nuläget är man Spaniens största cykeltillverkare med en helt egen fabrik i det baskiska Mallabia.

Nästan två århundraden har passerat men företagets kärnvärden är faktiskt detsamma. Det handlar fortfarande om viljan att marknadsledande och ständigt utveckla nya cyklar med högklassig funktion och modern design i absoluta framkant. Det handlar om att skapa lätthanterliga och pålitliga produkter som förenklar din vardag, men samtidigt att skapa rappa mästerverk som får dig att bli snabbare och plocka hem nya segrar. Och det skall fungera även för oss som kanske befinner oss långt från de stora tävlingsbanorna och främst tävlar mot oss själva hemma på stigarna bakom knuten. Och det är just den där starka drivkraften att ständigt utvecklas som ser till att Orbea ständigt bryter ny mark och driver utvecklingen framåt med sina prisbelönta cyklar och sina innovativa konstruktioner.

Med rötterna djupt rotade i racing

Med den berömde Mariano Cañardo som ansikte skapade spanska Orbea i mitten på 1930-talet ett helt eget lag för att med stor framgång delta i en rad olika tävlingar på högsta internationella nivå. Och allt sedan dess har Orbea varit ett varumärke som är starkt förknippat med högklassig prestanda, imponerande snabbhet och välförtjänta podimplaceringar.

Under de efterföljande decennierna fokuserade man på att producera fritidscyklar, både för konsumenter i Spanien och för konsumenter runt om i hela Europa. Efter ett par decennier av konstant tillväxt och diversifiering så hittade Orbea återigen förnyad energi för tävlingsverksamheten och i mitten av 1980-talet plockade man hem massor av etappsegrar, både i Vuelta Espania och i Tour de France.

I början på 2000-talet släppte man den framgångsrika och banbrytande modellen Orca - det var då spanjorernas mest avancerade cykel med en stomme helt i kolfiber - vilket omedelbart resulterade i både Grand Tour vinster samt att olympiska guldmedaljer plockades hem under de följande åren. Modellen Ordu trampades till flera segrar under 2008 och 2009 av Craig Alexander vid Ironman World Triathlon. Idag driver man en rad framgångsrika team i olika discipliner (Orbea Factory Team & Orbea FOX Enduro Team)... så både återväxten och framtiden ser underbart ljus ut!

För alla personligheter och för alla tillfällen

Tack vare ett imponerande brett modellprogram inom en rad olika segment så kan man erbjuda en cykel för alla typer av personligheter och alla typer av användningsområden. Spanjorerna har en tydlig målsättning som innebär att det skall vara både enkelt, smidigt och underhållande att äga och leva med en cykel från Orbea. Att hög kvalitet och pålitlig funktion alltid ligger i fokus är väl nästan självskrivet när det handlar om produkter som vilar på två århundraden av ständig utveckling, och få företag i cykelbranschen har gått segrande ur lika många tester och provkörningar som Spanjorerna. Och oavsett om du letar efter en rapp mountainbike, en blixtsnabb racercykel eller en kraftfull elcykel så kommer du att hitta det du söker bland Orbea´s imponerande breda sortiment. 

Vill du ha personlig hjälp med att hitta rätt cykel från Orbea?

Ibland kan det vara svårt att veta vilken modell från Orbea som passar bäst för just dina ändamål. Du kan alltid ta hjälp av våra smarta filter i respektive kategori för att filtrera fram passande produkter. Men skulle du behöva lite mer personlig vägledning kan du alltid vända dig till någon av våra experter i kundtjänst för att få extra proffsig hjälp. De kan allt om våra olika cyklar från Orbea och hjälper dig mer än gärna att hitta modellen som passar bäst för just dina förutsättningar.

Att köpa cyklar från Orbea hos oss på Cykelkraft är enkelt

Att köpa cyklar från Orbea hos oss är både enkelt, smidigt och bekvämt. Vi förslår att du i lugn och ro tittar igenom vårt sortiment. Och känner du dig osäker eller vill du ha hjälp med att välja rätt modell så kontaktar du våra specialister på kundtjänst via telefon, e-post eller vår chatt... du väljer själv! Efter att din nya cykel har blivit färdigmonterad så ser vi till att den så snabbt som möjligt blir levererad hem till din dörr, och det enda du sedan behöver göra innan du hoppar upp på sadeln är att justera styret och skruva på pedalerna. Har du köpt tillbehör i samma beställning (t.ex. belysning, pakethållare, skärmar, stöd eller en cykeldator) så monterar vi givetvis även dessa på din cykel innan vi skickar den hem till dig. Låter det enkelt? Det ska det ju vara!

Hos Cykelkraft hittar du stora delar av Orbeas´s imponerande sortiment: allt galet snabba landsvägscyklar (Orca, Avant & Terra) till snabba stadshybrider (Carpe & Vector) och potenta MTB-cyklar (Laufey, Rallon, Occam, Oiz & Alma).