Det finns inga produkter som matchar urvalet

I norra Italien, närmare bestämt i provinsen Verona, startar historien om Cicli Basso. Och på typiskt Italienskt manér så utgår historien från en familj, och i det här fallet en med djupa traditioner inom cykelsporten. Huvudpersoner är de tre bröderna Marino, Renato och Alcide som alla växte upp under en epok då cykling fortfarande var nationalsporten i Italien. Cykeltillverkaren grundades officiellt 1977, men redan under första halvan av 1970-talet hade Alcide Basso börjat konstruera cyklar hemma i familjen garage. 

Nästan fem decennier har passerat men de principer som definierar varumärket är fortfarande oförändrade - Det handlar om förstklassigt hantverk, innovativ design, funktionalitet högkvalitativa material och en passion som bygger på att ingenting är omöjligt. Perfektionism, kvalitet och handgjord excellens är den grundfilosofi som Alcide har underkastat sig genom åren, och till skillnad mot de flesta andra italienska cykeltillverkare så konstrueras alla ramar fortfarande hemma i Italien. Som Basso själva säger - An Italian frame, made in Italy, made by Basso.

Nedan hittar du vårt utbud av cyklar från Basso, och alltid till riktigt bra priser. Köp din Basso-cykel på Cykelkraft.se. Vi levererar den alltid monterad, testad och justerad.

Basso - Perfektionism, kvalitet och handgjord excellens

Mer än fyra decennier har passerat men de principer som definierar varumärket är fortfarande helt oförändrade - Det handlar om förstklassigt hantverk, innovativ design, funktionalitet högkvalitativa material och en passion som bygger på att ingenting är omöjligt. Perfektionism, kvalitet och handgjord excellens är den grundfilosofi som ingenjören Alcide har underkastat sig genom alla åren, och till skillnad mot de flesta andra italienska cykeltillverkare så konstrueras alla ramar fortfarande hemma i Italien.

En Italiensk ram, tillverkad i Italien, skapad av Basso

Ett efternamn, en filosofi, ett varumärke, en symbol för äkthet och integritet som blir allt mer sällsynt i dagens cykelvärld. Hos Basso sätter man produkten i centrum, samtidigt som man enträget fortsätter att utvecklas när det gäller innovation. Med hjälp av händer, ögon och hjärta förvandlas hård materia till sinnliga upplevelser. Ödmjuka men samtidigt hungrig, man kommunicerar varsamt men trampar galet hårt på Basso... dessa allt mer sällsynta ideal hittar du i varje produkt som lämnar fabriken i San Zenone degli Ezzelini. En Basso är alltid funktionellt vacker och vackert funktionell, cyklarna väcker känslor och representerar den tidlösa skönhet som är avsedd att åldras graciöst under de närmast kommande trettio årtiondena. Man skapar hantverksmässiga cyklar för dig som inte bara söker högklassig kvalitet och prestanda i världsklass... utan även något mer, något riktigt, något typiskt Italienskt och alltid med vacker elegans.

Konstverk skapad för tävling på hög nivå, och byggda för att hålla

Kvalitet bedöms inte bara på prestanda utan också på tillförlitlighet. Basso tillverkar ramar som är skapade för att kunna tävla på, och som är gjorda för att få kliva högst upp på pallen när dagen skall summeras. Det som dock skiljer Basso´s ramar från många av konkurrenterna är det faktum att dess exceptionella egenskaper är fullt integrerade och samtidigt är byggda för att hålla. Den mest extrema testplatsen för alla Basso´s produkter är den tuffa tävlingsmiljön som de är skapade för att utmärka sig i, gång på gång och under de mest krävande förhållandena samt de mest extrema påfrestningarna.

Och låt dig inte luras av dess eleganta italienska former, för alla Basso´s ramar är med samma outtröttlig perfektionism skapade för att under flera säsonger säkerställa samma högklassiga prestanda som de gjorde på sin allra första åktur. Men oavsett om du siktar på att tävla på internationell nivå eller bara hårdträna med stallkompisarna hemma på favoritrundan så kan du känna dig helt säker på att din Basso klarar alla utmaningar... dessutom gång på gång.

Vill du ha personlig hjälp med att hitta rätt cykel från Basso?

Ibland kan det vara svårt att veta vilken modell som passar bäst för just dina ändamål. Du kan alltid ta hjälp av våra smarta filter i respektive kategori för att filtrera fram passande produkter. Men skulle du behöva lite mer personlig vägledning kan du alltid vända dig till någon av våra experter i kundtjänst för att få extra proffsig hjälp. De kan allt om våra olika cyklar från Basso och hjälper dig mer än gärna att hitta modellen som passar bäst för just dina förutsättningar.

Att köpa cyklar från Basso hos oss på Cykelkraft är enkelt

Att köpa cyklar från Basso hos oss är både enkelt, smidigt och bekvämt. Vi förslår att du i lugn och ro tittar igenom vårt sortiment. Och känner du dig osäker eller vill du ha hjälp med att välja rätt modell så kontaktar du våra specialister på kundtjänst via telefon, e-post eller vår chatt... du väljer själv! Efter att din nya cykel har blivit färdigmonterad så ser vi till att den så snabbt som möjligt blir levererad hem till din dörr, och det enda du sedan behöver göra innan du hoppar upp på sadeln är att justera styret och skruva på pedalerna. Har du köpt tillbehör i samma beställning (t.ex. belysning eller en cykeldator) så monterar vi givetvis även dessa på din cykel innan vi skickar den hem till dig. Låter det enkelt? Det ska det ju vara!

Hos Cykelkraft hittar du stora delar av Basso´s imponerande sortiment: allt galet snabba landsvägscyklar (Diamante, Astra & Venta) till nyskapande gravelbikes (Palta & Tera) och potenta elcyklar (Volta).