Filter
Sortera
Visar 294 produkter

Här hittar du alla våra växelreglage som ser till att du kan skifta växel på ett smidigt och smärtfritt sätt, samtliga reglage har valts ut med stor omsorg för funktion, kvalitet och givetvis för sitt specifika ändamål. Vi har massor av alternativ som alla ser till att du kan känna lugn, säker och riktigt trygg i sadeln. Och oavsett om du letar efter ett växelreglage till din mountainbike-, racer-, hybrid-, standard-, trekking- eller juniorcykel så är vi övertygade om att du hittar modellen som passar bäst till just din cykel här hos oss.

Vi har ett omfattande sortiment av växelreglage som är anpassade för alla möjliga typer av cyklar som alla levererar det du behöver för att du ska kunna utnyttja din cykels fulla potential. Vi erbjuder allt från förstklassiga high-end produkter till lite mer prisvärda alternativ, men oavsett vilket typ av växelreglagen du väljer så gör de cyklingen till en trygg upplevelse. Här hos oss på SpoBik så hittar du olika typer av växelreglage från väl kända varumärken som t ex Shimano, SRAM, Campagnolo, SunRace och många, många fler.

Växelreglage till din cykel på Spobik.se

Växelreglage

Det är med växelreglaget du styr vilken växel som ligger i under tiden du cyklar. Det finns mängder med olika typer växelreglage som alla är specifika för den typ av cykel och växelsystem de sitter monterade på. Här hittar du hela vårt breda sortiment av växelreglage som ser till att du kan skifta växel på ett smidigt och smärtfritt sätt, allt för att du ska kunna utnyttja din cykels fulla potential på bästa sätt. Nu för tiden behöver du inte ens besöka en cykelbutik för att hitta rätt växelreglage utan du kan enkelt och smidigt handla alla prylar här hos oss på nätet och dessutom till förmånliga priser. Börjar dina gamla växelreglage bli slitna eller har de redan gått sönder? Vi har alternativen som ser till att du alltid kan känna både dig lugn, säker och trygg i sadeln.

Här hittar du massor av olika växelreglage och samtliga har valts ut med stor omsorg för funktion, kvalitet och givetvis för sitt specifika ändamål. Vi vågar påstår att du kommer få svårt att hitta samma bredd och djup i någon annan cykelbutik och oavsett om du letar efter ett växelreglage till din mountainbike-, racer-, hybrid-, standard-, trekking- eller juniorcykel så är vi övertygade om att du med största sannolikhet att hitta reglaget du letar efter i vårt imponerande breda sortiment. Vi erbjuder allt från förstklassiga high-end produkter till lite mer prisvärda alternativ, men oavsett vad du väljer för växelreglage så gör de cyklingen till en smidigare och effektivare upplevelse.

Utvecklingen av växelreglagen

Förr i tiden hade cyklarna ofta växelreglage i from av en stor spak på ramen, men idag sitter de nästan alltid på styret för att vara mer lättåtkomliga och se till att du kan växla utan att behöva lyfta blicken från vägen framför dig. Växlarna har blivit fler och de växlar betydligt snabbare samt mycket smidigare, tanken är att du ska kunna hålla samma kadens (även kallat trampfrekvens) oavsett terräng eller hastighet. Vilken typ av växelreglage du ska ha bestäms av vilken typ av cykel och cykling du tänker bedriva.

Olika växelreglage för olika cyklar

För stadscykling passar det oftast bäst med navväxlar, växlarna är helt inkapslade i navet där antalet växlar i regel är från tre upp till åtta stycken. Växelreglaget på dessa modeller är utformat som ett vridhandtag eller som spak och är lätt att hantera. Även utanpåliggande växlar förekommer, den typen av växelreglage är vanligast på hybridcyklar men förekommer även på en hel del standardcyklar.

Har du en mountainbike så styr du nästan alltid växlarna via så kallade triggerreglage, du styr växlarna med hjälp av små spakar (tryckreglage) som sitter intill cykelns bromshandtag. Här har det under de senaste åren blivit vanligt att endast ha en bakväxel med allt från 10 till 12 drev kombinerat med en singelklinga framtill. Både japanska Shimano och amerikanska SRAM är populära val med sina olika grupper. Kort förklarat har man rationaliserat bort framväxeln då man oftast inte behöver lika täta steg mellan varje växel när man cyklar i skogen som när man cyklar på slät asfalt.

Ett växelreglage som särskiljer sig en hel del från övriga typer av växelreglage är de som sitter på racercyklarna. Här är växelreglagen kombinerade tillsammans med bromsreglaget (du styr både bromsning och växling via samma reglage genom att tillämpa två olika typer av rörelser på samma reglage). Allt för att du ska kunna växla snabbt samtidigt som du ska kunna nå bromsarna.

Något som blir allt vanligare är elektroniska växlar både för landsvägscyklar och mountainbikes. Växelreglagen är utformade på precis samma sätt som på ett mekaniskt reglage men med den skillnaden att elektroniken styr växlingen och du slipper ha en vajer mellan reglaget och växelföraren.

Personlig hjälp med att hitta rätt växelreglage

Ibland kan det vara svårt att veta vilket växelreglage som passar bäst till just din cykel. Du kan alltid ta hjälp av våra smarta filter i respektive kategori för att filtrera fram passande produkter. Men skulle du behöva lite mer personlig vägledning kan du alltid vända dig till någon av våra experter i kundtjänst för att få extra proffsig hjälp. De kan allt om våra olika växelreglage och hjälper dig mer än gärna att hitta produkten som passar bäst för just dina behov.

Enkelt och smidigt att köpa växelreglage från oss på Spobik

Att köpa växelreglage från oss är både enkelt, smidigt och bekvämt. Vi förslår att du i lugn och ro tittar igenom vårt sortiment. Och känner du dig osäker eller vill du ha hjälp med att välja rätt pryl så kontaktar du våra specialister på kundtjänst via telefon, e-post eller vår chatt... du väljer själv! Efter att du valt ut rätt produkter så ser vi till att de så snabbt som möjligt blir levererade enligt dina önskemål. Låter det nästan för enkelt? Det ska det vara när du handlar online från oss på Spobik!

Här hos oss på SpoBik så hittar du massor av olika växelreglage från väl kända varumärken som t ex Shimano, SRAM, Campagnolo, SunRace och många, många fler.