Filter
Sortera
Visar 252 produkter

Här hittar du kassetter som ser till att du kan trampa vidare på ett säkert sätt, och samtliga produkter har valts ut med stor omsorg för funktion, kvalitet och givetvis för sitt specifika ändamål. Vi vågar påstår att du kommer få svårt att hitta samma bredd och djup i någon annan cykelbutik och nästan oavsett vad du söker så kommer du med största sannolikhet att hitta det du söker i vårt breda sortiment. Och oberoende av om du letar efter en kassett som passar drivlinor från Shimano, SRAM eller Campagnolo så är vi helt övertygade om att du hittar modellen som passar bäst till just din cykel här hos oss.

Vi har ett omfattande sortiment av kassetter till alla möjliga typer av cyklar (dessutom både till mountainbike, racer, hybrid, gravel, touring, trekking, etc), kort sagt allt du behöver för att du ska kunna utnyttja din cykels fulla potential på bästa sätt. Vi erbjuder allt från förstklassiga high-end produkter till lite mer prisvärda alternativ, men oavsett vad du slutligen väljer för produkt så kommer det göra din cyklingen till en bättre upplevelse. Här hos oss på SpoBik så hittar du kassetter från väl kända varumärken som t ex Shimano, Sunrace, SRAM, Campagnolo, BBB, Park Tool, Pro, Cavo och många, många fler.

Kassetter till din cykel på Spobik.se

Kassetter 

Här hittar du hela vårt sortiment av kassetter som passar alla möjliga typer av cyklar (både mountainbike, racer, hybrid, gravel, touring, trekking, etc), kort sagt allt du behöver för att du ska kunna utnyttja din cykels fulla potential på bästa sätt. Nu för tiden behöver du inte ens besöka en cykelbutik för att hitta rätt kassetter, du kan enkelt och smidigt handla alla prylar här hos oss på nätet och dessutom till förmånliga priser. 

Här hittar du massor av olika kassetter, och samtliga modeller har valts ut med stor omsorg för funktion, kvalitet och givetvis för sitt specifika ändamål. Vi vågar påstår att du kommer få svårt att hitta samma bredd och djup i någon annan cykelbutik och oavsett om du letar efter en kassett som passar drivlinor från Shimano, SRAM eller Campagnolo så är vi helt övertygade om att du med största sannolikhet att hitta det du söker i vårt imponerande breda sortiment. Vi erbjuder allt från förstklassiga high-end produkter till lite mer prisvärda alternativ, men oavsett vad du väljer för kassett så gör de cyklingen till en tryggare upplevelse.

Vilken kassett ska jag välja?

Vilken kassett du ska välja beror på hur många växlar din cykel har baktill. Om du till exempel har 10 växlar bak så måste du ha en kassett med 10 stycken klingor. Hela drivlinan är anpassad för antalet växlar på cykeln, både kedja, kassett och till viss mån även framdreven. Vi erbjuder massor av olika kassetter för allt från 6 upp till 12 växlar.

När man har valt ut rätt antal drev på kassetten så bör man filtrera efter vilket varumärke som resterande drivlina är uppbyggd kring, det är alltid bra att försöka ha genomgående samma varumärke på hela drivlina. Då komponenter från samma varumärke oftast fungerar bäst tillsammans.

Är du nöjd med hur sin cykel har presterat tidigare så rekommenderar vi att du använder precis samma utväxling som på sin tidigare kassett. Men det så att du skulle vilja ha lite mer tryck och samtidigt kunna bibehålla höga hastigheter så bör du leta efter en kassett med ett mindre antal kuggar på det minsta drevet. Skulle du önska en lättare växel, vilket kan vara bra när man trampar uppför branta backar, så bör du istället leta efter en kassett med fler tänder på det största drevet. När du har kommit så här långt så är det dags att börja fundera på vilken utväxling du önskar på kassetten. Utväxlingen berättar vilket antal taggar det är på det minsta och det största drevet på kassetten. Om du exempelvis tittar på ett drev med utväxlingen 10-42T så ser du att minsta drevet på kassetten har totalt 10 stycken taggar och det största drevet har 42 stycken.

När man du slutligen hittat din nya kassett så är det dags att säkerställa så att du har tillgång till rätt verktyg. Vi har verkstäder där vi gärna hjälper till med att byta cykelkassetter men du kan även göra det själv med hjälp utav rätt verktyg. Verktyg som kan komma väl till pass är bland annat: kassettverktyg för respektive märke, kedjepiska och en kedjebrytare.

Personlig hjälp med att hitta rätt kassett till din cykel

Ibland kan det vara svårt att veta vilka kassetter som passar bäst till just din cykel. Du kan alltid ta hjälp av våra smarta filter i respektive kategori för att filtrera fram passande produkter. Men skulle du behöva lite mer personlig vägledning kan du alltid vända dig till någon av våra experter i kundtjänst för att få extra proffsig hjälp. De kan allt om våra olika kassetter och hjälper dig mer än gärna att hitta produkten som passar bäst för just dina behov.

Enkelt att köpa kassetter och bakdrev från oss på Spobik

Att köpa kassetter från oss är både enkelt, smidigt och bekvämt. Vi förslår att du i lugn och ro tittar igenom vårt sortiment. Och känner du dig osäker eller vill du ha hjälp med att välja rätt pryl så kontaktar du våra specialister på kundtjänst via telefon, e-post eller vår chatt... du väljer själv! Efter att du valt ut rätt produkter så ser vi till att de så snabbt som möjligt blir levererade enligt dina önskemål. Låter det nästan för enkelt? Det ska det vara när du handlar online från oss på Spobik!

Här hos oss på SpoBik så hittar du kassetter från väl kända varumärken som t ex Shimano, Sunrace, SRAM, Campagnolo, BBB, Park Tool, Pro, Cavo och många, många fler.