Filter
Sortera
Visar 77 produkter

Drivning där elmotorn sitter integrerat i bakhjulet är vanligt på lite billigare elcyklar. En konstruktion som är en relativt enkel och dessutom har få rörliga delar men som är minst lika funktionellt som andra typer av system, och det är generellt sett ett prisvärt system om du bara ser till prislappen. En fördel med system där drivningen sker på just bakhjulet är att det skapar en mer naturlig och förutsägbar cykelkänsla (eftersom alla vanliga cyklar ju också har drivningen på bakhjulet) och till viss del även en ökad komfort, men då jämför vi mot cyklar där elmotorn är placerad i framhjulet. En elcykel med bakhjulsdrift uppnår inte alls samma naturliga cykelkänsla som med en mittmotor, men det kanske du kan du ha överseende med om du vill lägga pengarna på annat.

Planerar du att cykla på vintern så känns det säkrare att manövrera en cykel med bakhjulsdrift jämfört med en cykel med framhjulsmotor. En mittmotor är helt klart det pålitligaste alternativet på hala vintervägar, men bakhjulsdriften skapar färre obehagliga överraskningar än om driften sker på framhjulet. Så vill du spara pengar men samtidigt vill kunna cykla hela året runt, ja då rekommenderar vi att du skaffar en elcykel med motorn bakhjulet. 

Den överlägset största fördelen med ha elmotorn i bakhjulet är prislappen och kanske även det faktum att systemet ofta upplevs som effektivare i uppförsbackarna och ger lite bättre grepp på hala underlag än el cyklar med framhjulsdrift. Men ett faktum kvarstår, har du någon gång provat att cyklat med mittmotor så kommer du aldrig att välja system med framhjulsdrift eller med bakhjulsdrift, det är faktiskt inte konstigare än så.

Fördelar med elmotor i bakhjulet

  • Generellt sett den näst billigaste konstruktionen
  • Ett pålitligt system med relativt få rörliga delar (mindre som kan strula)
  • Kan eftermonteras på vanliga cyklar som saknar eldrift från start
  • Ger bra grepp på de flesta typer av underlag

Nackdelar med elmotor i bakhjulet

  • Samtliga kablarna måste kopplas ur när du behöver lossa framhjulet
  • Extra mycket rörelseenergi i hjulet och det kräver kraftigare bromsar 
  • Om cykelns batteri är placerat på pakethållaren så känns den ofta lite baktung
  • Kan en användas i kombination med den traditionella fotbromsen
  • Du uppnår inte alls samma naturliga cykelkänsla som med en mittmotor

Vi har alltid prisvärda elcyklar där motorn är placerad i bakhjulet 

Letar du efter en elcykel med motor i bakhjulet eller helt enkelt en elcykel där du kan spara en slant så har du klickat dig fram till helt rätt ställe! Vi erbjuder nämligen ett brett sortiment av olika elcyklar med motor i bakhjulet från välkända skandinaviska tillverkare som t ex EcoRide, Nishiki, Batavus, Winther och Centurion men även från internationella märken som Merida, Rock Machine, Superior, Frappé och Watt för att nämna några.

En elcykel med bakhjulsdrift uppnår inte alls samma naturliga cykelkänsla som med en mittmotor, men kan du ha överseende med det så är det kanske värt det om man vill lägga pengarna på annat istället. Den överlägset största fördelen med ha elmotorn i bakhjulet är prislappen och kanske även det faktum att systemet ofta upplevs som effektivare i uppförsbackarna och ger lite bättre grepp på hala underlag än el cyklar med framhjulsdrift.

Men ett faktum kvarstår - Har du någon gång provat att cyklat med en mittmotor så kommer du aldrig att välja system med bakhjulsdrift, svårare än så är det faktiskt inte. Och precis som vanligt så erbjuder vi givetvis både bra priser och snabba leveranser hem till din dörr när du köper en elcykel av oss.

Allt från billiga till lite mer påkostade elcyklar med motorn i bakhjulet

Hos oss hittar du alla typer av elcyklar med motor i bakhjulet - Allt från de enklaste varianterna för dig som främst vill ha något att cykla korta sträckor på, till dig som vill ha lite mer potenta elmotorer som tar dig med på lite längre äventyr med sina utökande räckvidder.

För dig som oftast kör kortare turer och smärtfritt vill kunna trampa på i branta uppförsbackar så är en elcykel med motorn i bakhjulet ett lite billigare alternativ. Har dina knän börjat strula? Har du inre längre samma kondition som tidigare? Eller vill du bara ha lite hjälp att komma ut och röra på dig lite oftare? Då är förmodligen en elcykel helt rätt för dig, och kanske även en elcykel med motorn i bakhjulet.

Men oavsett om du väljer att köpa en lite billigare elcykel eller någon av våra lite mer påkostade modeller så monterar, justerar och testar vi din elcykel noggrant innan vi levererar den hem till din dörr.

Elcyklar med motorer i det bakre navet från välkända tillverkare

En elcykel har en motor som assisterar dig i din cykling, den ger dig den där extra kraften som gör att cyklingen bara känns härligt lätt, underhållande och inte det minsta slitsam. Elmotorns kraft anpassas till viss del efter hur mycket du trampar, men den kanske största fördelen är att du slipper anlända till din destination med andan i halsen eller med svetten rinnande pannan.

I Sverige är maxhastigheten för elassisterad cykling reglerad till 25 km/h, jo du kan givetvis cykla fortare... men du får göra hela jobbet själv. Precis som för förbränningsmotor så kräver elmotorer någon form av bränsle, om motorn är elcykelns kraftkälla så är elektriciteten själva bränslet och dess tank utgörs av ett batteri. Men oavsett vilken modell av elcykel du väljer från SpoBik så kan du vara säker på att systemen alltid kommer från väl etablerande märken som t ex Promovec, Mahle, Fauza och SpinTec.

Vill du ha hjälp med att hitta rätt elcykel med motor i bakhjulet?

Ibland kan det vara svårt att veta vilken modell eller typ av elassisterad cykel med motor i bakhjulet som passar bäst för just dina ändamål. Du kan alltid ta hjälp av våra smarta filter i respektive kategori för att filtrera fram passande produkter. Men skulle du behöva lite mer personlig vägledning kan du alltid vända dig till någon av våra experter i kundtjänst för att få extra proffsig hjälp. De kan allt om våra elcyklar och hjälper dig gärna att hitta rätt cykel.

Enkelt att köpa elcykel med motor i bakhjulet hos SpoBik!

Att köpa elcykel med motor i bakhjulet hos oss är både enkelt, smidigt och bekvämt. Vi förslår att du i lugn och ro tittar igenom hela vårt imponerande omfattande sortiment. Och känner du dig osäker eller vill du ha hjälp med att välja rätt modell så kontaktar du våra specialister på kundtjänst via telefon, e-post eller vår chatt... du väljer själv! Efter att din nya elcykeln blivit färdigmonterad så ser vi till att den så snabbt som möjligt blir levererad hem till din dörr, och det enda du sedan behöver göra innan du hoppar upp på sadeln är att justera styret och skruva på pedalerna. Låter det enkelt? Det ska det vara!