Filter
Sortera
Visar 100 produkter

Här hittar du alla våra cykeloljor som ser till att din drivlina förblir smidig och följsam oavsett årstid och eller väderförhållanden, och samtliga produkter har valts ut med stor omsorg för funktion, kvalitet och givetvis för sitt specifika ändamål. Och oavsett om du ska smörja kedjan, kablaget eller växlarna  så kommer du att hitta det du söker i vårt noga utvalda sortiment.

En kvalitativ olja kan tränga ut fukt, minska friktionen på cykels rörliga delar, håller rosten borta och förhindra smuts från att fastna på fel ställe. Vi har ett omfattande sortiment med massor av olika typer av oljor med det gemensamt att de har en formula gör ditt liv lite enklare och alltid levererar snabb och effektiv funktion. Hos oss på SpoBik så hittar du alltid alla möjliga typer av från väl kända varumärken som t ex Muc-Off, Squirt, Weldtite, Shimano, BBB, Park Toll, Motorex och många, många fler.

Cykelolja och smörjmedel för alla ändamål!

Här hittar du olika typer av cykeloljor för alla tänkbara ändamål. Oavsett om du är cykelpendlaren som bara vill ha en fungerande cykel eller om du är racercyklisten som räknar varje watt så hittar du garanterat rätt cykelolja hos på Spobik!

Hur många olika cykeloljor behöver jag?

Det här medcykelolja kan ibland kännas som en riktig djungel. Hur krångligt ska det egentligen behöva vara? Svaret är att vi på Spobik, och många med oss, påstår att det faktiskt är ganska krångligt. Det pratas om att spara watt hit och dit, och för att skapa att en riktigt effektiv drivlina kan du faktiskt behöva runt 8-12 olika oljor för att täcka in alla olika temperaturer, förhållanden och veckodagar.

Det finns absolut en stor dos sanning i att vissa typer av cykeloljor och smörjmedel faktiskt gör din kedja mer effektiv än andra, men det är kanske inte det som är det viktiga när du väljer cykelolja. Idag pratas det mycket om vaxbaserade smörjmedel samt ävenwet lubeochdry lube och med dessa tre kan du skapa effektiv smörjning

Cykelolja för olika förhållanden och användningsområden

Wet lube- blöt och/eller lite kraftigare olja som kanske passar bäst under vinterhalvåret eller om du cyklar i områden eller förhållanden med mycket blöta partier. Denna cykelolja har oftast en lite kladdigare eller tjockare konsistens, vilket både ger ett bra skydd och god vidhäftningsförmåga även när kedjan blir ordentligt blöt. Nackdelen med denna typ av olja är att det under dammiga förhållanden drar åt sig betydligt mer smuts, vilket gör att du behöver tvätta cykeln lite oftare.

Dry lube- en tunn eller torr olja som lämpar sig bäst för torra förhållanden. Denna cykelolja drar inte åt sig lika mycket smuts som en wet lube, vilket ser till att de insmorda ytorna håller sig rena och fräscha från damm och andra typer av smutspartiklar. Nackdelen med denna cykelolja är att den lättare försvinner från kedjan under blöta förhållanden, du behöver med andra olja in kedjan lite oftare när du använder denna typ av cykelolja.

Vaxbaserade smörjmedel - ett smått revolutionerande smörjmedel i smidigt flytande form som är busenkelt att applicera och som inte innehåller några som helst skadliga lösningsmedel och som dessutom både är miljövänligt och givetvis helt nedbrytningsbart. En flytande emulgering med smidigt slät konsistensen som oftast består av en kombination av flera olika vaxer och helt vanligt vatten. Varje individuella vax har sina unika egenskaper men det är just den exceptionella sammansättningen som ger detta smörjmedel sina imponerande egenskaper. Fördelar? Smörjer bättre, har bättre vidhäftning och håller dessutom din kedja betydligt renare än traditionellt oljebaserade produkter.

Cykeloljor finns både i sprayform och i traditionella droppflaskor. En lätthanterlig sprayflaskakan vara bra att ha för att komma åt i växlar, vajerhöljen och andra rörliga delar på cykeln, men se upp för det är lätt hänt att du applicerar lite för mycket olja och att det hamnar på ställen där du inte vill. På cykels kedja rekommenderar vi att du applicerar olja från en traditionell droppflaska, främst för att det är enkelt och smidigt att applicera en droppe på varje kedjelänk utan att det hamnar på bromsskivan eller fälgens bromsyta, något som absolut bör undvikas. Och om du har en cykel med skivbromsar så är detta extra viktigt, eftersom det är komplicerat att få dessa typer av ytor helt rena från olja.

Vad behövs då för att täcka in hela registret?

Om du cyklar året runt så rekommenderar vi att du har en torr cykelolja i droppform, en blöt cykelolja i droppform och en sprayolja för att klara av att smörja det mesta på din cykel. Byt droppolja på kedjan beroende på väderlek och klimat, och använd sprayoljan för att smörja upp rörliga delar såsom växlar, vajrar och vajerhöljen för att få en riktigt bra känsla i dina växlingar. Men som sagt, undvik olja på bromsytor!

Personlig hjälp med att hitta rätt cykelolja och smörjmedel?

Ibland kan det vara svårt att veta vilken typ av olja eller smörjmedel som passar bäst för just dina behov. Du kan alltid ta hjälp av våra smarta filter i respektive kategori för att filtrera fram passande produkter. Men skulle du behöva lite mer personlig vägledning kan du alltid vända dig till någon av våra experter i kundtjänst för att få extra proffsig hjälp. De kan allt om våra oljor samt smörjmedel och hjälper dig mer än gärna att hitta produkten som passar bäst för din behov.

Enkelt att köpa cykelolja och andra smörjmedel från oss på Spobik

Att köpa oljor eller smörjmedel hos oss är både enkelt, smidigt och bekvämt. Vi förslår att du i lugn och ro tittar igenom vårt sortiment. Och känner du dig osäker eller vill du ha hjälp med att välja rätt tillbehör så kontaktar du våra specialister på kundtjänst via telefon, e-post eller vår chatt... du väljer själv! Efter att du valt ut rätt produkt så ser vi till att de så snabbt som möjligt blir levererade enligt dina önskemål. Låter det nästan för enkelt? Det ska det vara när du handlar online från oss på Spobik!

Hos oss på SpoBik så hittar du alltid alla möjliga typer av från väl kända varumärken som t ex Muc-Off, Squirt, Weldtite, Shimano, BBB, Park Toll, Motorex och många, många fler.