Filter
Sortera
Visar 21 produkter

Här hittar du cykeltrainers som ser till att du kan fortsätta träna när hösten kommer och väderförhållandena samt ljusförhållandena slutligen sätter stopp för årets utomhuscykling, och samtliga modeller har valts ut med stor omsorg för funktion, kvalitet och givetvis för sitt specifika ändamål. Självklart kan du använda dem året runt men det är kanske främst under hösten och vintern som den kommer som allra mest till sin rätt. En modern cykeltrainer funkar lika bra för nybörjaren som vill komma väl förberedd till vårsäsongen som för erfarna cyklister som vill bevara eller bättra på formen inför den säsong som komma skall.

Och oavsett om du letar efter en med direkt drift, en med rulle mot bakhjulet eller en roller så kommer du att hitta det du söker i vårt noga utvalda sortiment. Nedan hittar du en rad olika typer av trainers i en rad olika prisklasser, men gemensamt för samtliga modeller är att de är tillverkade av välrenommerad företag som Wahoo Fitness, Saris, Tacx, Oreka och Elite.

Cykeltrainer - Köp cykeltrainers online på Spobik.se

Träningsredskapet som ständigt ökar i populäritet!

Förr var inomhuscykling i princip en otänkbar idé, det skedde bara under de allra värsta väderförhållandena eller när idrottare skulle återhämta sig från skador med olika former av rehabilitering. Nu för tiden är det däremot mycket vanligt för alla typer av cyklister att fortsätta med sin inomhusträning med en cykeltrainer under årets mörkare halvår. Varför ska du låta dåligt väder och vinterkyla hindra en från att göra det du verkligen gilllar? Att cykla inomhus på en cykeltrainer ökar ständigt i populäritet, och vi på SpoBik är inte det minsta förvånade. Dels för att det är en säker, smidig, praktisk och effektiv motionsform och dels för att du kan nyttja din vanliga cykel året runt. En cykeltrainer tar inte alls mycket plats och det går blixtsnabbt att plocka fram den och ställa undan den när du avslutat ditt träningspass.

Hur fungerar egentligen en cykeltrainer?

En cykeltrainer är ett effektivt träningsredskap som du ansluter till din vanliga cykel och som på lite olika sätt skapar ett motstånd som efterliknar känslan av riktig utomhuscykling. Det finns en rad av olika typer av motstånd, men de absolut vanligaste motstånden skapas via magnet, vätska eller en motor. De som skiljer motstånden åt är delvis själva känslan, men även ljudnivån och dess noggrannhet. En trainers med magnetiskt motstånd brukar överlag vara tystare än de som har vätskemotstånd. Du kan fästa nästan vilken cykel som helst på din trainer, bara du har rätt typ av bakaxel eller ett bakdäck som är speciellt anpassat för din cykeltrainer. 

Med en smart trainers öppnar upp porten till den virtuella världen

Med en modern smart trainer öppnar du upp porten till den spännande virtuella cykelvärlden, vilket gör att du kan träna och tävla med hjälp av appar som Zwift, Rouvy, TrainerRoad, Kinomap, Bikevo, Sufferfest med flera. För att du ska kunna göra detta krävs det att du skaffar en cykeltrainer med ANT+ eller Bluetooth så att du enkelt kan koppla upp dig mot din mobiltelefon, surfplatta eller dator. Att koppla upp sig mot applikationer som t.ex Zwift innebär bland annat att programvaran kan reglera din trainers motstånd, allt för att göra din träning så verklighetstrogen som möjligt. Så när du anländer till uppförsbacken så kommer motståndet automatiskt öka, för att sedan automatiskt sänkas när du flyger fram i nerförsbackarna. Med många smart trainers kan du även ta del av massor av information i realtid som t ex hastighet, kadens och puls. Vilket kan vara extremt användbart när du vill föra statistik över din träning och följa upp för att se hur din utvecklingskurva ser ut i hårda siffror.

Imponerande brett sortiment av cykeltrainers och tillbehör 

Här hos oss på SpoBik så hittar du ett imponerande brett utbud av en rad olika typer av trainers, och givetvis till riktigt bra priser. Vi har trainers som passar olika typer av budget, men med det gemensamt att samtliga kommer från några av de mest välrenommerad tillverkarna i världen, som tex;

  • Saris
  • Wahoo Fitness
  • Tacx
  • Elite
  • Oreka

Vi har även massor av reservdelar och praktiska tillbehör, vissa är nödvändigare än andra men de ”andra” kan faktiskt tillföra helt nya dimensioner till din träningsupplevelse. Vad sägs om en aktiv nivåsimulator eller en interaktiv trainerfläkt som kyler ner dig ju hårdare du tränar och tar i? Du hittar även mer analoga tillbehör som trainerdäck, trainermattor eller svettskydd så du slipper slita på dina vanliga däck eller blöta ner ditt blanka golva i vardagsrummet.

Enkelt att köpa cykeltrainer online från Spobik

Att köpa cykeltrainer från oss är både enkelt, smidigt och bekvämt. Vi förslår att du i lugn och ro tittar igenom vårt omfattande sortiment. För att hitta den trainer som passar just dig kan du alltid börja med att ta hjälp av våra filter. Där kan du filtrera på allt från pris, till typ av motstånd och trådlösa anslutningsmöjligheter.

Om det här med cykeltrainer är nytt för dig är det såklart svårt att veta vad som är bästa att börja med och då rekommenderar vi dig att istället kontakta någon av våra experter i kundtjänst via telefon, e-post eller chatt... du väljer själv! De kan allt om trainers och hjälper dig mer än gärna att hitta en modell som passar just dina behov. Låter det enkelt? Det ska det ju vara!