Filter
Sortera
Visar 169 produkter

Här hittar du skivbromsarna som ser till att du tryggt kan flyga fram på ett säkert sätt i trafiken, samtliga skivbromsar har valts ut med stor omsorg för funktion, kvalitet och givetvis för sitt specifika ändamål. Vi har högklassiga alternativ som ser till att du kan känna säker och extremt trygg i sadeln. Och oavsett om du letar efter en pålitlig mekanisk skivbroms eller en slagkraftiga hydraulisk skivbroms så är vi helt övertygade om att du hittar modellen som passar bäst till just din cykel här hos oss.

Fungerande bromsar är A och O när det kommer till säkerhet så vi rekommenderar verkligen att du ser över din cykels bromsar med jämna mellanrum. Vi har ett omfattande sortiment av olika typer av skivbromsar samt alla möjliga typer av bromstillbehör (klossar, reglage, hydralolja, skivor, adaptrar), kort sagt allt du behöver för att du effektivt ska kunna få stopp på din cykel. Vi erbjuder allt från förstklassiga high-end produkter till lite mer prisvärda alternativ, men oavsett vad du väljer så gör de cyklingen till en säker, trygg och pålitlig upplevelse. Här hos oss på SpoBik så hittar du olika typer av skivbromsar från väl kända varumärken som t ex Shimano, Avid, Bontrager, Sram, Sunrace, TEC, Jagwire, Topeak, XLC, PRO och många, många fler.

Skivbromsar

Här hittar du hela vårt sortiment av högklassiga skivbromsarna som ser till att du tryggt kan flyga fram på ett säkert sätt i trafiken, och oavsett om du letar efter en pålitlig mekanisk skivbroms eller en slagkraftiga hydraulisk skivbroms så är vi helt övertygade om att du hittar modellen som passar bäst till just din cykel här hos oss.

Det här är effektiv, lätthanterlig och otroligt populär typ av broms som lämpar sig extremt väl för vårt skiftande skandinaviska klimat. Det finns massor av goda anledningar till att skivbromsarna är så pass populära, men de kanske viktigaste är att de både är vädertåliga, har lång livslängd och samtidigt ger extremt hög säkerhet. 

Fungerande bromsar är A och O när det kommer till säkerhet så vi rekommenderar verkligen att du ser över din cykels bromsar med jämna mellanrum. Vi har ett omfattande sortiment av olika typer av skivbromsar samt alla möjliga typer av bromstillbehör (klossar, reglage, hydralolja, skivor, adaptrar), kort sagt allt du behöver för att du effektivt och säkert ska kunna få stopp på din cykel. Vi erbjuder allt från förstklassiga high-end produkter till lite mer prisvärda alternativ, men oavsett vad du väljer så gör de cyklingen till en säker, trygg och pålitlig upplevelse.

Hydrauliska skivbromsar

Hydrauliska skivbromsar kräver minimalt med underhåll och är dessutom imponerande vädertåliga. Kortfattat så fungerar de med hjälp av oljetryck inom ett helt slutet bromssystem. De hydrauliska skivbromsarna levererar en underbart direkt och distinkt känsla vidi inbromsningarna, vilket i praktiken medför hög säkerhet och snabba inbromsningar. Tack vare oljetrycket så behöver man inte heller ta i med muskelkraft för att göra en hård inbromsning, till skillnad mot de mekaniska skivbromsarna. Eftersom att det är olja i det hydrauliskt slutna system så finns det heller inga vajrar som kan töjas eller frysa fast, vilket är extra fördelaktigt under hårda vinterförhållanden. Kolvarna i bromsoken på de hydrauliska skivbromsarna justerar dessutom sig självt, vilket innebär att ju mer bromsbeläggen och bromsskivan slits så justeras beläggen automatiskt och ger effektiv och exakt bromsverkan även över tid.

Mekaniska skivbromsar

Själva grundprincipen för en mekanisk skivbroms utgörs av en bromsvajer i metall som drar ihop bromsbeläggen för att skapa friktion mot cykelns bromsskiva. Och även mekaniska skivbromsar ger en direkt och effektiv bromsverkan, precis som de lite dyrare hydrauliska skivbromsarna. En stor fördel med de mekaniska skivbromsarna (om du jämför mot traditionella fälgbromsar) är att du får en kraftfullare bromsverkan, samtidigt som det heller inte sliter på cykelns fälgar. Och eftersom grus och smuts gör att fälgen slits mycket snabbare vid användning av fälgbromsar så är skivbromsen det självklara valet då det är betydligt mer ekonomiskt att byta bromsskivor gentemot att köpa nya fälgar.

Personlig hjälp med att hitta rätt skivbromsar?

Ibland kan det vara svårt att veta vilka skivbromsar som passar bäst till just din cykel. Du kan alltid ta hjälp av våra smarta filter i respektive kategori för att filtrera fram passande produkter. Men skulle du behöva lite mer personlig vägledning kan du alltid vända dig till någon av våra experter i kundtjänst för att få extra proffsig hjälp. De kan allt om våra olika skivbromsar och hjälper dig mer än gärna att hitta produkten som passar bäst för just dina behov.

Enkelt och smidigt att köpa skivbromsar från oss på Spobik

Att köpa skivbromsar från oss är både enkelt, smidigt och bekvämt. Vi förslår att du i lugn och ro tittar igenom vårt sortiment. Och känner du dig osäker eller vill du ha hjälp med att välja rätt bromsar så kontaktar du våra specialister på kundtjänst via telefon, e-post eller vår chatt... du väljer själv! Efter att du valt ut rätt produkt så ser vi till att de så snabbt som möjligt blir levererade enligt dina önskemål. Låter det nästan för enkelt? Det ska det vara när du handlar online från oss på Spobik!

Här hos oss på SpoBik så hittar du skivbromsar från väl kända varumärken som t ex Shimano, Avid, Bontrager, Sram, Sunrace, TEC, Jagwire, Topeak, XLC, PRO och många, många fler.