Filter
Sortera
Visar 49 produkter

Här hittar du fälgbromsarna som ser till att du kan rulla fram ett säkert sätt i trafiken, samtliga fälgbromsar har valts ut med stor omsorg för funktion, kvalitet och givetvis för sitt specifika ändamål. Vi har alternativ som ser till att du kan känna lugn, säker och riktigt trygg i sadeln. Och oavsett om du letar efter en pålitlig v-broms, en slagkraftiga hydraulisk fälgbroms eller en lätt cantileverbroms så är vi helt övertygade om att du hittar modellen som passar bäst till just din cykel här hos oss.

Fungerande bromsar är A och O när det kommer till säkerhet så vi rekommenderar verkligen att du ser över din cykels bromsar med jämna mellanrum. Vi har ett omfattande sortiment av olika typer av fälgbromsar samt alla möjliga typer av bromstillbehör (klossar, reglage, vajrar, adaptrar), kort sagt allt du behöver för att du effektivt ska kunna få stopp på din cykel. Vi erbjuder allt från förstklassiga high-end produkter till lite mer prisvärda alternativ, men oavsett vad du väljer så gör de cyklingen till en säker, trygg och pålitlig upplevelse. Här hos oss på SpoBik så hittar du olika typer av fälgbromsar från väl kända varumärken som t ex Shimano, Avid, Bontrager, Sram, Sunrace, TEC, Jagwire, Topeak, XLC, PRO och många, många fler.

Fälgbromsar

Här hittar du hela vårt sortiment av fälgbromsarna som faktiskt skapar förutsättningar för ett mer varierat och mer komfortabelt liv i sadeln, och oavsett om du letar efter en pålitlig v-broms, en slagkraftiga hydraulisk fälgbroms eller en lätt cantileverbroms så är vi helt övertygade om att du hittar modellen som passar bäst till just din cykel här hos oss.

Fungerande bromsar är A och O när det kommer till säkerhet så vi rekommenderar verkligen att du ser över din cykels bromsar med jämna mellanrum. Vi har ett omfattande sortiment av olika typer av fälgbromsar samt alla möjliga typer av bromstillbehör (klossar, reglage, vajrar, adaptrar), kort sagt allt du behöver för att du effektivt ska kunna få stopp på din cykel. Vi erbjuder allt från förstklassiga high-end produkter till lite mer prisvärda alternativ, men oavsett vad du väljer så gör de cyklingen till en säker, trygg och pålitlig upplevelse.

Olika typer av fälgbromsar

Den klassiska V-bromsen hittar du framförallt på lite enklare MTB-cyklar samt nyare standardcyklar. Fördelen med denna typ av fälgbroms är att det är en föredömligt enkel konstruktion som är lätt att både felsöka och justera in, samt att de har en låg vikt. Nackdelarna är dess bregränsade bromsverkan under dåliga väderförhållanden (blöta förhållanden), att bromsklossarna slits ut ganska fort och att det ofta finnas ett stort behov av efterjustering för att de ska fungera bra.

U-bromsen är en annan klassisk typ av fälgbroms som du framförallt hittar på landsvägscyklarna. De kräver i oftast lite mindre justeringar än en V-broms men bygger i övrigt på samma grundprincip. Glöm inte att materialen i bromsklossarna skiljer sig åt beroende på om du har hjul med aluminiumfälg eller om du hjul med fälg i kolfiber.

Den kanske minst vanliga fälgbromsen är den sk cantileverbromsen. Den var vanlig på lite äldre mountainbikes och förekommer även på cyclocross, även om de mer effektiva skivbromsarna i stort sett helt har ersatt cantileverbromsarna. Modellen är med andra ord inte speciellt vanligt förekommande på modernare cyklar

Bra att veta om fälgbromsar

Vid montering av bromsklossar se då alltid till att ha tillräckligt med “toe in”, vilket enkelt förklarat innebär att framdelen av bromsklossen pekar in tidigare mot fälgen än den bakre (det minskar risken för att dina bromsar skriker). Om du köper lösa bromsklossar som du ska skjuta in i hållaren så tänk på att det här finns flera olika utformningar på själva gummit, så att du inte köper fel modell. Kolla alltid vad det står på din broms för att säkerställa att du köper rätt modell eller ta med en gammal bromskloss till någon av våra butiker så plockar vi fram rätt modell till din cykel. Tänk på att ibland kontrollera dina bromsklossar efter metallflisor eller annat skräp som kan fastna i gummit, vilket kan medföra att dina fälgar nöts ner onödigt snabbt.

Personlig hjälp med att hitta rätt fälgbromsar?

Ibland kan det vara svårt att veta vilka fälgbromsar som passar bäst till just din cykel. Du kan alltid ta hjälp av våra smarta filter i respektive kategori för att filtrera fram passande produkter. Men skulle du behöva lite mer personlig vägledning kan du alltid vända dig till någon av våra experter i kundtjänst för att få extra proffsig hjälp. De kan allt om våra olika fälgbromsar och hjälper dig mer än gärna att hitta produkten som passar bäst för just dina behov.

Enkelt och smidigt att köpa fälgbromsar från oss på Spobik

Att köpa fälgbromsar från oss är både enkelt, smidigt och bekvämt. Vi förslår att du i lugn och ro tittar igenom vårt sortiment. Och känner du dig osäker eller vill du ha hjälp med att välja rätt fälgbromsar så kontaktar du våra specialister på kundtjänst via telefon, e-post eller vår chatt... du väljer själv! Efter att du valt ut rätt produkt så ser vi till att de så snabbt som möjligt blir levererade enligt dina önskemål. Låter det nästan för enkelt? Det ska det vara när du handlar online från oss på Spobik!

Här hos oss på SpoBik så hittar du fälgbromsar från väl kända varumärken som t ex Shimano, Avid, Bontrager, Sram, Sunrace, TEC, Jagwire, Topeak, XLC, PRO och många, många fler.