Filter
Sortera
Visar 8 produkter

Här hittar du Elmoped klass 1, eu-moped eller elektrisk moped klass 1 från Spobik. Vi har ett stort sortiment av elmopeder klass 1 som är perfekta för dig som vill ha en miljövänlig, energieffektiv och bekväm transportlösning.

Alla våra elmopeder klass 1 är CE-märkta och uppfyller de högsta kraven på säkerhet och kvalitet.

Elsparkcykel - Köp Elmoped klass 1 online på Spobik.se

Köp elmoped klass 1 på Spobik.se

Det finns mängder av goda skäl att välja en elmoped klass 1

En klass 1 elmoped bjuder på massor av körglädje och en varm sommardag är det fantastiskt att kunna flyga fram på gator & torg, och samtidigt känna en svalkande fartvind mot kinderna. Du tar dig snabbt och lätt dig fram, dessutom på både korta och lite längre sträckor. I de flesta fall är det dessutom en riktigt bra ekonomisk affär att köra elmoped. Självklart är det dyrare än att cykla, men jämfört med både kollektivtrafiken och den egna bilen så finns det mängder av goda skäl att välja elmopeden.

Snabbare än cykel och smidigare än bil

Om du normalt sett inte har behov av en bil men vill kunna ta dig till jobbet, och samtidigt tycker att både cykeln och kollektivtrafiken gör jobbresan onödigt lång och dessutom lite för ansträngande så är en elmoped idealisk. Skaffar du dig en elmoped kommer du kunna spara många sköna minuter per dag, samtidigt som du kommer få ökad frihet när det handlar om transporter. Tycker du att det både är dyrt och stökigt att behöva leta parkering till bilen, det problemet slipper du med elmopeden. Dessutom är behovet av service minimalt på en moped, vilket många upplever både som otroligt skönt och mycket praktiskt.

Ett miljövänligt och effektivt sätt att pendla 

Jämförelsevis med en bil så är en modern moped oerhört miljövänlig. Det krävs ofantligt mycket större resurser att konstruera och löpande driva en vanlig bil, och mopeder är i allmänhet väsentligt mycket mer klimatsmarta och effektiva. Om du dessutom väljer att köra elmoped, då är det otroligt mycket bättre ur ren miljösynpunkt. Men har inte elmopeder en massa förfärliga bieffekter? Jo, du kommer värna om miljön samtidigt som du kommer spara både pengar och tid när du friktionsfritt glider fram utan att bli varken svettig eller andfådd samtidigt som du hinner njuta av alla vackra vyer och känna doften av vår underbara natur. 

Underhållande körglädje, både för yngre och för äldre

Elmopeder är fantastiskt underhållande att köra och ibland vill man faktiskt ta en extra runda liten runda hemma runt kvarteret – bara för att det är så kul. En elmoped är rolig att köra, den billig i drift och jämfört med bilen så är den dessutom riktigt miljövänlig. Kanske låter som ett tunt argument, men det är trots allt sant och ytterligare ett bra skäl att överväga att skaffa en elmoped. 

Ska jag välja klass 1 eller klass 2?

Det som rent tekniskt skiljer mellan en moped klass 1 och en moped klass 2 är hur mycket kraft motorn utvecklar. Mopeder i klass 1 får köras med en maxhastighet på 45 km i timmen. En sådan moped får du bara köra på vägar där även bilar får köra, och du måste ha körkort eller ett särskilt tillstånd för moped för att att få köra den. Du måste även bära en hjälm som är avsedd för moped eller motorcykel så fort du kör en moped klass 1. Mopeder i klass 2 får istället köras med en maxhastighet på 25 km i timmen. Det betyder även att mopeden får köras på vanliga cykelvägar, precis som när du cyklar. Du måste bära hjälm även när du kör denna moped, men det räcker dock med en vanlig cykelhjälm. Och för att få köra en moped i klass 2 så behöver du körkort eller ett godkänt förarbevis för dessa. För både klass 1 och klass 2 så krävs trafikförsäkring och även registrering (men på klass 2 krävs även registreringsskylt) för båda typerna så är 15 år åldergräns. Tillstånd för moped utfärdas av Transportstyrelsen.

Behöver du hjälp med att hitta rätt elmoped?

Ibland kan det vara svårt att veta vilken modell eller typ av elmoped som passar bäst för just dina ändamål. Du kan alltid ta hjälp av våra smarta filter i respektive kategori för att filtrera fram passande produkter. Men skulle du behöva lite mer personlig vägledning kan du alltid vända dig till någon av våra experter i kundtjänst för att få extra proffsig hjälp. De kan allt om våra elmopeder och hjälper dig gärna att hitta rätt cykel.

Enkelt att köpa elmoped online från Spobik

Att köpa elmoped hos oss är både enkelt, smidigt och bekvämt. Vi förslår att du i lugn och ro tittar igenom hela vårt imponerande omfattande sortiment. Och känner du dig osäker eller vill du ha hjälp med att välja rätt modell så kontaktar du våra specialister på kundtjänst via telefon, e-post eller vår chatt... du väljer själv! Efter att din nya elmoped blivit färdigmonterad så ser vi till att den så snabbt som möjligt blir levererade enligt dina önskemål. Låter det enkelt? Det ska det vara!