Filter
Sortera
Visar 2 produkter
VANLIGA FRÅGOR
?Vad står BMX för?

En BMX är en cool cykel med 20 tums hjul som du kommer ha mycket kul på. Den fungerar fram och tillbaka till skolan men mår bra i en pumptrack, i små hopp och när du kör en manual på gatan är en BMX som roligast.

Bmx-cyklar för tävling och freestyle

BMX som på engelska kallas ”bicycle motocross” är en speciell typ av cykel som ursprungligen använts som tävlingscykel på motorcrossbanor. BMX-cykeln har sitt ursprung i Kalifornien och togs fram för att det fans en längtan hos pojkar som var för små att köra motorcross att ändå få köra i de roliga tävlingsbanorna. Såklart utförs inte BMX-cykling enbart i Kalifornia idag utan du hittar BMX-banor på flera olika orter i Sverige som Uppsala, Borås och Malmö för att nämna några.

Till en början var BMX-cyklarna som nämnt innan avsedda för tävling men idag finns det andra områden det används för som inte är lika tävlingsinriktade utan mer för nöjets skull. De två huvudgrupperna bland BMX-hojar är bancyklar och freestylecyklar. Bancyklar används på en speciell bana liknande motorcrossbanor medan freestylecyklarna används mer för att ”trixa”. Med en freestyle-BMX finns det många möjligheter som att cykla på plan mark och snurra på hjulen, att åka räcken och andra typer av hinder, ramper och skateboard parker. Som du förstår finns det en mängd olika roliga användningsområden för en BMX-cykel och har du aldrig testat en BMX borde du verkligen överväga att göra slag i saken.

Köp BMX online

Här på Spobik.se hittar du flera olika BMX-cyklar till riktigt bra priser i olika utföranden med både 16 ” hjul och 20 ” hjul. Hos oss hittar du även BMX-cyklar i en mängd fina färger som grön, blå och röd. Om du behöver hjälp i valet av din BMX eller vill ha lite mer kött på benen innan du bestämmer dig för vilken BMX du ska välja kan du alltid kontakta våra cykelexperter i kundtjänst. De hjälper dig mer än gärna att hitta rätt BMX för dig och svara på dina frågor och funderingar.

Vi säljer BMX-cyklar från de välkända varumärkena KHEbikes och Scott.